Čini vam se da je u kuhinji sve savršeno i pod kontrolom, a onda, “kao grom iz vedra neba”, vaš petnaest godina star blender počinje da širi neugodan miris zapaljene plastike.
Sprečite ovakve i slične probleme tako što ćete saznati kada je pravo vreme da zamenite određene aparate i druge predmete u kuhinji koje svakodnevno koristite prilikom pripreme obroka.
Pročitajte još: VEOMA JE VAŽNO gde su OGLEDALA u vašem DOMU: Ovo kaže FENG ŠUI
Drvene kašike – varjače
Menjajte ih svake tri godine ili kada primetite da su oštećene. Napukle varjače predstavljaju pravi mali raj za razvoj opasne bakterije ešerihije koli.
Noževi
Menjajte ih svake dve godine ili ako su slomljeni, zarđali te nema svrhe da ih više oštrite.
Pročitajte još: Ovako ćete lako i brzo UKLONITI SVE MASNOĆE SA ŠPORETA i ostalih elemenata
Posuđe od teflona
Menjajte ga svake dve do tri godine. Kada se pojave ogrebotine te teflon počne da se “ljušti”, a pranje ostataka od, recimo, jaja postane prava mala noćna mora, vrieme je za kupovinu novog posuđa. Savet: Produžite im rok trajanja tako što ćete tiganje i šerpe zakačiti da vise uspravno ili staviti salvetu između njih, ako ih slažete jedne na druge.
Pročitajte još: STAN KAO ZELENA OAZA: Evo kako da unesete SVEŽINU i ujedno OPLEMENITE svoj životni prostor
Plastične daske za sečenje
Menjajte ih svake godine ili nakon što tragovi od noža postanu vidljivi. Najbolje bi bilo kada biste imali različite daske za meso i povrće, kako biste smanjili rizik od trovanja salamonelom ili nekom drugom opasnom bakterijom
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU