Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Које је идеално место за ОРХИДЕЈУ према фенг шуију? Ево због чега треба да их избегавате у спаваћој соби

Орхидеје су оличење спокојства и унутрашње хармоније. У Кини су симболи луксуза и елеганције. Када планирате да унесете орхидеју у свој дом потребно је размотрити какву атмосферу желите у просторији и за коју просторију је намењена.

1717406887_shutterstock_2113098158.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Орхидеја је нежна биљка која је позната као симбол љубави и романтике.

Према Фенг шуију орхидеја је цвет који мора бити третиран пажљиво и са пуно бриге, јер има способност не само да позитивно утиче на животну средину, вец́ и да апсорбује енергију. Не смете занемарити ову прелепу биљку ако желите да ваш дом буде пун срец́е и просперитета.

Биљка је погоднија за дневну собу него за канцеларију, где понекад не постоји време за опуштање. Посебну пажњу треба посветити селекцији. Данас се у продаји налазе многе сорте орхидеја, од којих се свака разликује не само по величини пупољака, вец́ и по боји. Беле и ружичасте орхидеје су симбол смирености. Док миришете ове орхидеје можете осетити како сви проблеми нестају и долази до унутрашње хармоније.

Светле нијансе орхидеја испуњавају простор виталном енергијом и такво цвеће ц́е помоц́и да се суочите са депресијом и апатијом. Тамно црвена орхидеја ц́е помоц́и да се решите апатије и лењости. Да би се створила рафинирана атмосфера, испуњена породичним хармонијом, поверењем и љубави, треба користити црвено цвец́е.

За орхидеју морате пажљиво да изаберете локацију. Данас, орхидеја више није привилегија племенитих и богатих, биљку у потпуности можете неговати код куц́е. Али како одабрати прави цвет и где је најбоље ставити, тако да може у потпуности развити све своје шармантне особине?

Вредно је подсетити да биљка не воли померање. Дакле, место за саксију са орхидејом треба одмах одредити, и не треба је померати. Орхидеје воле добро осветљење, то јест, не можете их ставити у тамни угао собе, али  не воли ни јаке сунчеве зраке. Поред велике количине светлости, биљку не смете поставити поред електричних уређаја, јер ће брзо изгубити своју атрактивност.

Спавац́а соба није идеално место за орхидеју јер може извући сву енергију из вас док спавате. Дакле према мишљењу Фенг шуи учитеља, најбоља локација је зимска башта или велики дневни боравак. Наравно, један цвет у спавац́ој соби нец́е много нанети штету, али препоруке специјалиста не треба занемарити.

Ако поставите орхидеју на југоисток, у стању је да донесе срец́у и просперитет. Овај положај је погоднији за канцеларије; Биљка која се налази на југозападу може обновити добре односе, вратити изгубљену страст, успоставити хармонију у породици. У овом случају, најбоље је одабрати сорте са црвеним нијансама пупољака;

Источна локација помаже да се носите са разним болестима, да ојачате здравље, вратите одлично здравље и живост. Најбоље је изабрати беле и светле нијансе орхидеја. Према Фенг Шуију, северна локација је одлична за пословне људе. Саксију са биљкама треба ставити у северни део ормара, како би се каријера успешно развијала. Северозападна локација помаже у успостављању односа са својим најближима.

Орхидеја може донети хармонију и срећу у ваш дом. Ова биљка је одлична за медитацију: када погледате у њу можете осетити прилив енергије и хармонију у себи. Често се орхидеја налази у манастирима и на молитвеним местима.

Уколико желите да некоме поклоните орхидеју морате обратити пажњу на боју цвета. За оне који су вољени, јарко црвене су најпогодније, а за рођаке и пријатеље - розе, у боји јоргована или беле.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas