Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОРХИДЕЈА ЗА ЛЕПШИ ДОМ: Једноставни трикови за дужи животни век најлепше собне биљке

Неки препоручују намакање орхидеја сваке недеље, док други преферирају заливање једном недељно или чак сваких седам до десет дана

1711623181_zadfb.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лепота орхидеја може да обогати сваки дом, али правилна нега је кључна за одржавање њихове виталности и лепоте. У групи „Савети и трикови за орхидеје” на Фејсбуку, љубитељи овог цвец́а су поделили своја искуства и савете о нези орхидеја. Један од кључних корака у одржавању орхидеја је правилно заливање. Чланови групе су открили различите приступе, али се слажу да је неопходно избегавати прекомерно заливање, које може штетити биљци.

Неки препоручују намакање орхидеја сваке недеље, док други преферирају заливање једном недељно или чак сваких седам до десет дана. Заливање орхидеја се може обавити потапањем биљке у воду или прскањем корена, у зависности од преференција и потреба биљке. Важно је обезбедити добру дренажу како би се избегло задржавање вишка воде, што може довести до труљења корена.

Поред правилног заливања, љубитељи орхидеја су истакли важност коришц́ења одговарајуц́ег супстрата као што је кора дрвета или маховине, као и редовног пресађивања биљке након сезоне цветања како би се обезбедило оптимално окружење за раст.

"Сваке недеље их намачем пет до десет минута. Моја најстарија орхидеја има 12 година, добро напредује и увек цвета", рекао је један члан групе.

„Никада нисам успео да натерам своје орхидеје да поново процветају док нисам почео да их заливам једном недељно“, додао је други корисник. "Моје орхидеје су старе неколико година и веома су здраве. Потопим их и пустим да пију колико желе док се корен не напуни и зазелени", написала је друга жена.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas