Oglas
· · Komentari: 0

Kako da koristite voće za dobar FENG ŠUI? Ananas bi trebalo da se nađe na ulazu u dom, a evo zašto su važne breskve

U feng šuiju se plodovi voća koriste kao simboli obilja, prosperiteta i sreće.

1719823571_shutterstock_2083436857.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Prilikom izbora voća prema feng šuij,u pre svega koristite vaše instinkte, ili vaše razumevanje energije ploda, kao i njegove lekovite osobine. Velika pažnja se često posvećuje bojama, brojevima i simboličnosti određenih plodova. Najbolje je koristiti sveže voće zbog svoje specifične energije.

Ukoliko u vašoj kući nije uvek moguće imati sveže voće, takođe je prema feng šuiju dobro koristiti slike ili umetničke fotografije sa specifičnim plodovima ili razne dekorativne predmete u obliku voća.

Breskva

Jedan od najpopularnijih simbola Feng šuija je breskva. Ovo voće je simbol besmrtnosti. Breskva je poznata u feng šuiju kao plod neba i pominje se u mnogim drevnim kineskim legendama kao simbol besmrtnih bogova. Breskva je povezana sa bogatstvom, zdravljem, izobiljem i dugotrajnošću. Breskva je poznata i kao feng šui simbol ljubavi i braka.

Nar

Zbog toga što je pun sočnih semenki, nar simbolizuje i koristi se kao lek za plodnost. Nar takođe simboliše sreću u porodici, kao i sreću za potomke. Feng šui konsultanti često savetuju mlade parove u Kini da u svoj dom unesu umetnička dela sa narom koji privlači sreću i puno zdrave dece.

Grođže

U feng šui-u, grožđe simbolizuje obilje hrane, što znači da je simbol materijalnog bogatstva. Uobičajeno je videti slike grožđa u kineskim kućama. Ponekad se grožđe koristi i kao feng šui simbol ili lek za plodnost, kao i lek za pretvaranje loše sreće u dobru.

Jabuka

Jabuka je oduvek bila povezana sa mirom, zdravljem i harmonijom u domu. Jedan od razloga je činjenica da na kineskom jeziku reč "jabuka" zvuči isto kao i reč "mir". Crvene jabuke se smatraju veoma poželjnim simbolom, iako se jabuka u zelenoj i žutoj boji takođe koristi u skladu sa svojstvima boje.

Ananas

Prema feng šui principima, postavljanje slika ili figura ananasa u domu može privući prosperitet i sreću. Smatra se da ananas ima sposobnost da neutrališe negativnu energiju i da podstiče tok pozitivnih vibracija, što ga čini poželjnim simbolom za unapređenje harmonije i obilja u prostoru. Postavljanje ananasa na ulazu u dom ili u prostorijama gde se okupljate može ojačati njegovu moć privlačenja prosperiteta i pozitivnih promena.

Pomorandža

Kao feng šui lek, često se preporučuje da imate 9 pomorandži u dnevnoj sobi ili kuhinji za sreću i prosperitet. Veruje se da citrusi mogu da sprečavaju lošu sreću, pa se zato pomorandže, zajedno sa mandarinama i limunom naječešće koriste.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas