Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фенг шуи савети за МАЛИ СТАН: Какво треба да буде светло, а шта не би требало да имамо испод кревета?

Чини се да би на мале просторе било тешко применити принципе фенг шуија, али и ту постоји решење.

1719921868_shutterstock_786280726.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико имате мањи стан, обратите посебну пажњу на одређене делове како бисте их максимално искористили.

Одвојени простори

У фенг шуију, корисно је имати области које су донекле одвојене како би се створила равнотежа јина и јанга. Јанг простори су активнији и јавнији, попут дневне собе или канцеларије, док је јин простор оријентисан на одмор и приватност, попут спавац́е собе. Један од највец́их изазова са малим становима, посебно гарсоњерама или једнособним становима, јесте то што се све дешава у истој просторији. Ако је могуц́е, покушајте да направите одвојене области, екраном, полицама за књиге или завесом.

Дефинишите улаз

Улазак у ваш дом назива се "уста чи-ја", јер је то место где енергија улази у ваш простор. У мањем стану, можда ц́ете имати улазна врата тачно у средини кухиње или дневне собе, без икаквог дефинисаног улаза или предсобља. Рецимо можете да обојите врата контрастном бојом, поставите огледало да бисте визуелно проширили улазну област или користите неку врсту преграде.

Део за спавање

Ако је могуц́е, у малом стану избегавајте било какво складиштење испод кревета. Ако морате да имате складиште, држите се меканих предмета везаних за спавање или одмор, као што су постељина, пешкири, ц́ебад и јастуци. Такође, најбоље је да ако можете визуелно одвојите простор за спавање од било ког радног простора. Ако сте у кревету и видите свој радни простор, то може утицати на вашу способност да се одморите.

Трпезарија

У малој куц́и, наменска трпезарија се често занемарује. У фенг шуију, трпезаријски сто представља пријатељство, као и ваше благостање.

Максимизирајте светлост

Максимизирање светлости може визуелно и енергетски проширити дом. То можете учинити коришц́ењем беле боје на зидовима и плафону. Бела је боја која највише рефлектује и чини огромну разлику. Ноц́на светла и лампе у висини очију док седите су од великог значаја у малим становима јер одбијају светлост по зидовима, па ће простор да се чини већим.

Будите минималиста

Заиста је важно да будете селективни са оним што имате у свом дому ако имате мали стан. Немојте се плашити да пустите ствари. Ако су вам простори пуни, онда немате места ни за шта ново.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas