Oglas
· · Komentari: 0

Feng šui saveti za MALI STAN: Kakvo treba da bude svetlo, a šta ne bi trebalo da imamo ispod kreveta?

Čini se da bi na male prostore bilo teško primeniti principe feng šuija, ali i tu postoji rešenje.

1719921868_shutterstock_786280726.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ukoliko imate manji stan, obratite posebnu pažnju na određene delove kako biste ih maksimalno iskoristili.

Odvojeni prostori

U feng šuiju, korisno je imati oblasti koje su donekle odvojene kako bi se stvorila ravnoteža jina i janga. Jang prostori su aktivniji i javniji, poput dnevne sobe ili kancelarije, dok je jin prostor orijentisan na odmor i privatnost, poput spavaće sobe. Jedan od najvećih izazova sa malim stanovima, posebno garsonjerama ili jednosobnim stanovima, jeste to što se sve dešava u istoj prostoriji. Ako je moguće, pokušajte da napravite odvojene oblasti, ekranom, policama za knjige ili zavesom.

Definišite ulaz

Ulazak u vaš dom naziva se "usta či-ja", jer je to mesto gde energija ulazi u vaš prostor. U manjem stanu, možda ćete imati ulazna vrata tačno u sredini kuhinje ili dnevne sobe, bez ikakvog definisanog ulaza ili predsoblja. Recimo možete da obojite vrata kontrastnom bojom, postavite ogledalo da biste vizuelno proširili ulaznu oblast ili koristite neku vrstu pregrade.

Deo za spavanje

Ako je moguće, u malom stanu izbegavajte bilo kakvo skladištenje ispod kreveta. Ako morate da imate skladište, držite se mekanih predmeta vezanih za spavanje ili odmor, kao što su posteljina, peškiri, ćebad i jastuci. Takođe, najbolje je da ako možete vizuelno odvojite prostor za spavanje od bilo kog radnog prostora. Ako ste u krevetu i vidite svoj radni prostor, to može uticati na vašu sposobnost da se odmorite.

Trpezarija

U maloj kući, namenska trpezarija se često zanemaruje. U feng šuiju, trpezarijski sto predstavlja prijateljstvo, kao i vaše blagostanje.

Maksimizirajte svetlost

Maksimiziranje svetlosti može vizuelno i energetski proširiti dom. To možete učiniti korišćenjem bele boje na zidovima i plafonu. Bela je boja koja najviše reflektuje i čini ogromnu razliku. Noćna svetla i lampe u visini očiju dok sedite su od velikog značaja u malim stanovima jer odbijaju svetlost po zidovima, pa će prostor da se čini većim.

Budite minimalista

Zaista je važno da budete selektivni sa onim što imate u svom domu ako imate mali stan. Nemojte se plašiti da pustite stvari. Ako su vam prostori puni, onda nemate mesta ni za šta novo.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas