Сваки дан перемо судове а не знамо шта значе боје на њима
Свакодневно перемо судове и за то најчешће користимо или сунђере или жице за прање. Неретко добар посао могу одрадити и четкице специјално намењене за то. Иако деценијама користимо сунђере који су најчешће жути, али у паковањима од више комада можемо видети и оне интензивних боја.
Реч је о плавој, црвеној, жутој и зеленој. Да ли сте знали да то није сличајно? Свака боја заправо представља различиту врсту абразивности што значи колико је груб или мекан абразивни слој сунђера.
То помаже одредити за коју врсту посуђа или површине је спужва најприкладнија, како је не бисте оштетили. Дакле, сунеђере прилагођавамо ономе шта перемо, било да су осетљиве чаше или шерпе.
Жут сунђер: Најмекша је и идеална за прање ломљивог стакленог посуђа и порцулана који се лако могу изгребати.
Плав сунђер: Ова боја указује на то да је сунђер још увек довољно њежан да не оштећује стакло и финије површине, али истовремено ефикасно уклања јачу прљавштину.
Црвени, наранчасти, розе: Ове боје означавају средње абразивне сунђере који су прикладни за вишенаменску употребу, укључујући и јаче мрље од посуђа, али без опасности од гребања површине.
Зелени сунђер: То су најтврђи сунђери намењени су за уклањање запечених и сасушених остатака хране. Користити их пажљиво и никако не на осетљивом посуђу.
Абразивни слој на сунђеру
Абразивни слој, обично зелене или плаве боје на једној страни сунђера кључан је за уклањање прљавштине. Док зелени слој може бити прегруб за неке површине, плави је дизајниран да буде нежнији и да спречи гребање.
Помоћу овог водича за боје побољшајте рутину чишћења посуђа и истовремено га заштитите.
Курир
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ