Oglas
· · Komentari: 0

CEO ŽIVOT PEREMO SUDOVE, A NISMO ZNALI ŠTA SVAKA BOJA SUNĐERA PREDSTAVLJA: Ima posebnu ulogu, evo kada se koji zapravo koriste!

Svaki dan peremo sudove a ne znamo šta znače boje na njima

1720602236_shutterstock_1948743724.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Svakodnevno peremo sudove i za to najčešće koristimo ili sunđere ili žice za pranje. Neretko dobar posao mogu odraditi i četkice specijalno namenjene za to. Iako decenijama koristimo sunđere koji su najčešće žuti, ali u pakovanjima od više komada možemo videti i one intenzivnih boja.

Reč je o plavoj, crvenoj, žutoj i zelenoj. Da li ste znali da to nije sličajno? Svaka boja zapravo predstavlja različitu vrstu abrazivnosti što znači koliko je grub ili mekan abrazivni sloj sunđera.

To pomaže odrediti za koju vrstu posuđa ili površine je spužva najprikladnija, kako je ne biste oštetili. Dakle, suneđere prilagođavamo onome šta peremo, bilo da su osetljive čaše ili šerpe.

Žut sunđer: Najmekša je i idealna za pranje lomljivog staklenog posuđa i porculana koji se lako mogu izgrebati.

Plav sunđer: Ova boja ukazuje na to da je sunđer još uvek dovoljno nježan da ne oštećuje staklo i finije površine, ali istovremeno efikasno uklanja jaču prljavštinu.

Crveni, narančasti, roze: Ove boje označavaju srednje abrazivne sunđere koji su prikladni za višenamensku upotrebu, uključujući i jače mrlje od posuđa, ali bez opasnosti od grebanja površine.

Zeleni sunđer: To su najtvrđi sunđeri namenjeni su za uklanjanje zapečenih i sasušenih ostataka hrane. Koristiti ih pažljivo i nikako ne na osetljivom posuđu.

Abrazivni sloj na sunđeru

Abrazivni sloj, obično zelene ili plave boje na jednoj strani sunđera ključan je za uklanjanje prljavštine. Dok zeleni sloj može biti pregrub za neke površine, plavi je dizajniran da bude nežniji i da spreči grebanje.

Pomoću ovog vodiča za boje poboljšajte rutinu čišćenja posuđa i istovremeno ga zaštitite.

Kurir 

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas