Nisu vam potrebne hemikalije, agresivno ribanje žicom, ali ni soda bikarbona
Bez obzira koliko volite da kuvate i koliko dugo to činite, problem zagorelih šerpi je uvek tu. Nije nimalo lako i brzo rešiti ih se na klasične načine. Međutim, otkrivamo vam jedan mali trik koji vam može mnogo olakšati ovu obavezu.
Možda ste prvo pomislili na sodu bikarbonu, varate se! Soda jeste sjajan saveznik u čišćenju mnogih površina i materijala, ali u ovom slučaju postoji još jedan sjajan saveznik.
Pročitajte još: Primena ASPIRINA u ovim kućnim poslovima je nezamenljiva
U pitanju je prašak za pecivo. Uzmite kesicu praška za pecivo, izručite u zagorelu šerpu, dodajte malo vode i pustite da proključa. Zagoreli delovi trebalo bi sami da se odvoje, a možete koristiti i četku za ribanje kako biste otklonili ostatak zagorelih mrlja. Ako je potrebno ponovite postupak i ponovo dodajte prašak za pecivo, a nakon toga šerpu operite na neuobičajen način.
Ovaj mali savet uštedeće vam vreme, novac, a ono što je sjajno - rešićete se ovog problema bez jakih detrženata i sredstava za ribanje.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU