Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 СТВАРИ У КУЋИ КРАДУ ВАМ СРЕЋУ: И дизајн ентеријера вас може спречити да живите пуним плућима

Уколико имате посао из снова, супер пријатеље, атрактивно изгледате и имате занимљив унутрашњи свет, а и даље сте сами, можда је за све крива ваша кућа!

1720702556_shutterstock_2170941551.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Психолози, баш као и фенг шуи, одувек истичу колико важан утицај на нас има наше окружење - од глобалног, почевши од ситуације у свету до удобног кутка званог „дом“. Притом је дом „гнездо“ које ће вас склонити у најгорем времену и омогућити вам да доживите најрадосније тренутке међ његовим зидовима. Али често се може десити да када дођете кући, престанете да се осећате смирено, а после неког времена можда чак и имате жељу да побегнете негде далеко. А за то је, према фенг шуију, највероватније крив дизајн вашег простора, који вам не дозвољава да живите пуним плућима због неправилне циркулације енергије. Да бисте га усмерили у правом смеру, довољно је једноставно прилагодити унутрашњост.

Претерани минимализам

Сасвим је у реду волети минимализам и функционалност, али стручњаци за фенг шуи сматрају да таква претерана страст према суздржаности може веома штетно утицати на ваш живот. Пробајте да одговорите на питање: Колико се удобно осећате у тим сивим зидовима и компактним ормарићима? Можда треба додати мало топлине и удобности? Не треба да се затрпате ситницама, али неколико украсних јастука неће бити превише. Пробајте да понекад запалите свеће и попијте чај из најлепше шоље. Ако дозволите себи да се мало одморите, уживајући у лепоти, пре или касније ће вам иста енергија привући. У кући у којој се очекује љубав не би требало да буде „празнине“, већ напротив, требало би да буде испуњена искључиво „мекоћом“ и удобношћу.

Неудобан кревет

Колико би се невоља могло избећи када би свако од нас знао колико је кревет важан: најмање да заштити леђа и обезбеди удобан сан, а максимално да привуче идеалног партнера. Према фенг шуију и другим праксама, требало би да спавате искључиво на брачном кревету са широким узглављем. Морате га поставити даље од зида како би витална енергија „чи“ могла мирно да циркулише и ради у вашу корист. Покушајте чешће да мењате постељину и одржавајте простор испод кревета чистим тако што ћете стално брисати прашину и не заборавите да обришете под.

Организација простора

Реч је о правилном распореду намештаја у свакој соби. Проучите законе древних источњачких учења о хармоничној организацији простора и упоредите, можда су неуспеси на личном фронту заслуга неписменог планирања. Већ смо поменули локацију кревета, па треба само додати да не треба да буде постављен тако да је глава кревета окренута ка северу, како не би штетила вашој каријери. Изаберите меку светлост и мирне нијансе намештаја. Без зидних сатова или телевизора - само мир и - у идеалној ситуацији - потпуна тишина. И поново вас подсећамо на чистоћу!

Оштри углови

Верује се да оштри углови у кући неизбежно привлаче усамљеност. Ако реновирате простор, замолите мајстора да их изглади, а ако не, покушајте једноставно да блокирате ове непријатеље: ставите ланце са топлим светлом у неке углове, померите столицу или софу до њих, поставите комоду, на које потом постављају вазе са цвећем или биљкама. Само запамтите: кактус је далеко од најбољег асистента у потрази за љубављу. Убаците спатифилум - познат је по својој женској енергији, која помаже сваком од нас да буде срећна, привлачећи само пријатне тренутке у живот. 

Старе ствари

Ствари које нисте дуго користили треба бацити или послати на рециклажу - без одлагања. Немојте ни помишљати да се правдате недостатком времена. Дајте себи неколико сати слободног дана и прелистајте брдо непотребних ствари које се вероватно налазе у вашем орману. Ако и даље чувате поклоне од свог бившег дечка, који су још и сломљени или оштећени, будимо искрени: ваше шансе да пронађете нову срећу су скоро равне нули. Ослободите простор и ослободите нагомилану енергију. Ускоро ће на његово место сигурно доћи нови и много бољи.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas