Oglas
· · Komentari: 0

5 STVARI U KUĆI KRADU VAM SREĆU: I dizajn enterijera vas može sprečiti da živite punim plućima

Ukoliko imate posao iz snova, super prijatelje, atraktivno izgledate i imate zanimljiv unutrašnji svet, a i dalje ste sami, možda je za sve kriva vaša kuća!

1720702556_shutterstock_2170941551.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Psiholozi, baš kao i feng šui, oduvek ističu koliko važan uticaj na nas ima naše okruženje - od globalnog, počevši od situacije u svetu do udobnog kutka zvanog „dom“. Pritom je dom „gnezdo“ koje će vas skloniti u najgorem vremenu i omogućiti vam da doživite najradosnije trenutke međ njegovim zidovima. Ali često se može desiti da kada dođete kući, prestanete da se osećate smireno, a posle nekog vremena možda čak i imate želju da pobegnete negde daleko. A za to je, prema feng šuiju, najverovatnije kriv dizajn vašeg prostora, koji vam ne dozvoljava da živite punim plućima zbog nepravilne cirkulacije energije. Da biste ga usmerili u pravom smeru, dovoljno je jednostavno prilagoditi unutrašnjost.

Preterani minimalizam

Sasvim je u redu voleti minimalizam i funkcionalnost, ali stručnjaci za feng šui smatraju da takva preterana strast prema suzdržanosti može veoma štetno uticati na vaš život. Probajte da odgovorite na pitanje: Koliko se udobno osećate u tim sivim zidovima i kompaktnim ormarićima? Možda treba dodati malo topline i udobnosti? Ne treba da se zatrpate sitnicama, ali nekoliko ukrasnih jastuka neće biti previše. Probajte da ponekad zapalite sveće i popijte čaj iz najlepše šolje. Ako dozvolite sebi da se malo odmorite, uživajući u lepoti, pre ili kasnije će vam ista energija privući. U kući u kojoj se očekuje ljubav ne bi trebalo da bude „praznine“, već naprotiv, trebalo bi da bude ispunjena isključivo „mekoćom“ i udobnošću.

Neudoban krevet

Koliko bi se nevolja moglo izbeći kada bi svako od nas znao koliko je krevet važan: najmanje da zaštiti leđa i obezbedi udoban san, a maksimalno da privuče idealnog partnera. Prema feng šuiju i drugim praksama, trebalo bi da spavate isključivo na bračnom krevetu sa širokim uzglavljem. Morate ga postaviti dalje od zida kako bi vitalna energija „či“ mogla mirno da cirkuliše i radi u vašu korist. Pokušajte češće da menjate posteljinu i održavajte prostor ispod kreveta čistim tako što ćete stalno brisati prašinu i ne zaboravite da obrišete pod.

Organizacija prostora

Reč je o pravilnom rasporedu nameštaja u svakoj sobi. Proučite zakone drevnih istočnjačkih učenja o harmoničnoj organizaciji prostora i uporedite, možda su neuspesi na ličnom frontu zasluga nepismenog planiranja. Već smo pomenuli lokaciju kreveta, pa treba samo dodati da ne treba da bude postavljen tako da je glava kreveta okrenuta ka severu, kako ne bi štetila vašoj karijeri. Izaberite meku svetlost i mirne nijanse nameštaja. Bez zidnih satova ili televizora - samo mir i - u idealnoj situaciji - potpuna tišina. I ponovo vas podsećamo na čistoću!

Oštri uglovi

Veruje se da oštri uglovi u kući neizbežno privlače usamljenost. Ako renovirate prostor, zamolite majstora da ih izgladi, a ako ne, pokušajte jednostavno da blokirate ove neprijatelje: stavite lance sa toplim svetlom u neke uglove, pomerite stolicu ili sofu do njih, postavite komodu, na koje potom postavljaju vaze sa cvećem ili biljkama. Samo zapamtite: kaktus je daleko od najboljeg asistenta u potrazi za ljubavlju. Ubacite spatifilum - poznat je po svojoj ženskoj energiji, koja pomaže svakom od nas da bude srećna, privlačeći samo prijatne trenutke u život. 

Stare stvari

Stvari koje niste dugo koristili treba baciti ili poslati na reciklažu - bez odlaganja. Nemojte ni pomišljati da se pravdate nedostatkom vremena. Dajte sebi nekoliko sati slobodnog dana i prelistajte brdo nepotrebnih stvari koje se verovatno nalaze u vašem ormanu. Ako i dalje čuvate poklone od svog bivšeg dečka, koji su još i slomljeni ili oštećeni, budimo iskreni: vaše šanse da pronađete novu sreću su skoro ravne nuli. Oslobodite prostor i oslobodite nagomilanu energiju. Uskoro će na njegovo mesto sigurno doći novi i mnogo bolji.

(Sensa)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas