Иако постоји велики број шампона, постоји начин да спречите косу да се масти помоћу намирнице које свако има у кухињи
Један од свакако најбољих састојака за домаћи шампон је прашак за пециво. Његова највећа предност је то што вас у тренутку решава перути и различитих нечистоћа које су последица утицаја свакаквих хемикалија које свакодневно наносите на своју косу.
Прочитајте још: Разлика између ДНЕВНЕ И НОЋНЕ КРЕМЕ: А после 30. потребне су нам обе
Шампон од прашка за пециво посебно се препоручује особама које имају проблема са масном косом, будући да овај састојак исушује. Све што треба да учините како бисте припремили ваш органски шампон једа помешате пола шољице прашка за пециво са три чаше воде. Наведена смеса биће вам довољна за неколико прања, а можете је држати у пластичној кутијици.
Уколико бисте радије сваки пут припремали нову смесу, помешајте само једну кашичицу прашка за пециво и једну шољицу воде. Смесу пре употребе добро протресите и нанесите на теме и дословно утрљате прстима попут масаже. Након што сте нанели свој домаћи шампон, исперите прашак за пециво са пола шољице јабуковог сирћета. Уколико вам се чини да је мирис сирћета прејак, можете помешати само једну кашичицу и шољицу воде и тиме испрати своје теме.
Приметићете како ваша коса испочетка мало чудно реагује на ову комбинацију прашка за пециво и сирћета, али не брините јер ће све доћи на своје након неколико дана. Реч је о томе што је ваш комерцијални шампон, због хемикалија које садржи, уништио један слој темена који је заслужан за природна уља која хране косу.
Прочитајте још: Маска за масну кожу од ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА: Угодите себи код куће (РЕЦЕПТ)
Ако сте до сада свакоднево прали косу, више то немојте чинити било да користите природни или комерцијални шампон. Прање косе сваки други дан помоћи ће вам да ваша коса и теме буду здрави.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ