Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет правила које плавуше треба да поштују током лета: Обратите пажњу на косу

Одржавање плаве косе, посебно током лета захтева мало више напора...

1720428459_shutterstock_1490961194-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Одржавање плаве косе током лета може бити изазовно због повећане изложености сунцу и елементима који могу утицати на њену боју и здравље. Сунчеви зраци могу избледети плаву нијансу, док суви ваздух и хлорисана вода могу допринети сувоћи и ломљивости власи. 

Сви елементи са којима углавном долазимо у контакт у летњем периоду (слана вода, хлор, УВ зраци) могу негативно утицати на нашу нијансу косе, а посебно ово важи за даме са фарбаном плавом косом. Зато је потребно да испратите неколико правила уз помоћ којих ћете током читавог лета успети да “сачувате” косу од многих фактора и задржите боју коју сте напокон добили.

Избегавајте директно сунце

Заштитите косу исто колико штитите и кожу јер и на њу утиче УВ зрачење – доводи до исушивања косе и бледи боју. Зрачење косу може учинити превише жутом, што никако не желимо. Носите шешир или нанесите заштитне спрејеве!

Паметно перите косу

Превише често прање косе, поготово када је светлија, може уклонити природна уља и испрати боју много брже. Томе се можете супроставити  тако што ћете наносити мање шампона, а више регенератора. Најбоље би било да у рутину укључите барен једном или два пута недељно дубоку негу са маскама, како бисте опоравили косу.

Замените главу туша

Узмите у обзир и инвестирање у главу туша са филтером који ће смањити употребу тврде косе. Непречишћена вода садржи минерале који ће оксидирати вашу боју и учинити је жутом. Овоме такође потпомаже и испирање косе хладном водом.

Пазите на хлор

Пазите да забава на базену не претвори вашу боју косе у зелену! Ово ћете спречити тако што ћете косу пре уласка у базен, поквасити филтрираном водом. На овај начин ће упити више чисте воде него оне из базена, па самим тим хлор неће успети да јој измени боју.

Испробајте третман "глазуре"

Да бисте фиксирали боју и спречили бледење и дисколорацију, закажите третман глазуре код вашег фризера. Он не садржи амонијак нити пероксид и неће утицати на вашу боју. Добићете само сјај и додатну заштиту!

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas