Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево како дуже да останете млади: 7 знакова који указују да жена почиње да стари

Удебљање или губитак косе изненада чини да се осећате чудно и усамљено, као да нисте успели. Ако не знате шта се дешава, можда ћете видети промене у свом телу као знак да не чините довољно да „останете млади“ — а то једноставно није тачно.

1727872723_e65f0ffd1e134746dce7e0aeabea9dc28cdd13c9.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наравно, можете учествовати у било ком аспекту одржавања лепоте који вам одговара, било да се ради о козметичкој хирургији или једноставном хидратантном серуму, али имајте на уму да је довољно шта год да изаберете.

Ево неколико знакова старења који се с годинама примећују на телу.

Имајте на уму да је свако тело јединствено и да ће радити своје. Можда имате све ово или ниједно од ових или чак додатна искуства која нису на овој листи. Али без обзира на све, важно је запамтити да нисте сами.

1. Облик вашег тела се може променити

Ово је сасвим нормално. Најтежи део овога, за мене, је то што морам да научим како да се обучем удобно (и слатко) сваки пут када ми се облик тела промени.

Када сам имала 24 године, била сам величина нула са малим грудима и широким раменима. Било је лако пронаћи одећу која ми пристаје и ретко сам морала да носим грудњак.

Онда сам добила бебу и груди су ми постале веће и мало сам се угојила. Морала сам да се померим и прилагодим тој промени.

Када сам напунила 38 година, струк ми се савио мање . Одједном сам добила и бокове, а фармерке које сам носила пет година биле су неудобне и неспретно су ми пристајале. Сада, са 43 године, моје тело се поново променило, и још једном схватам шта је слатко и удобно, али ми се и даље чини аутентичним. Ово је нормално. Све је то нормалан и чак здрав процес.

2. Ваша коса и обрве могу постати тањи

Можете користити производе да бисте умањили овај ефекат, али ако га приметите и ваш лекар мисли да је то само природно старење, знајте да је то врло често! Већина нас је са вама у том клубу, само не примећујете туђу дебљину косе колико своју! Исто важи и за ваше обрве.

Клиника Кливленд потврђује да је то сасвим нормално. Још једном, криви хормоне!

„Полни хормони који помажу у стимулацији фоликулских влакана су смањени и често постоји мала доминација тестостерона. Због ових старења и промена животне средине, неки фоликули длаке потпуно престају да производе нову косу“, објашњава њихов сајт.

3. Можете развити старачке пеге или недоследност у тону коже

Да, вероватно хоћеш. То је зато што смо скоро сви имали неко незаштићено излагање УВ светлу , које утиче на наше ћелије чак и годинама касније.

Ако вам се не свиђају, можете питати свог дерматолога о томе како да их третирате или испробајте неки од многих производа без рецепта. Али такође је у реду ако их само пустите.

Али они вам не дају „лошу кожу“ ако их имате — на крају крајева, ваша кожа ради добро, само се дешавају нове ствари.

Без обзира на све, требало би да редовно проверавате своју кожу на рак коже, јер је рано откривање посебно корисно код карцинома коже , што их чини много лакшим за лечење.

4. Добићете боре

Можете покушати да их третирате кремама и хемијским пилингом и то је у реду. Можете чак добити и велику пластичну операцију како бисте изгледали мање наборано. Обавезно носите крему за сунчање, али у супротном имајте на уму да су ваше боре природне и да сте још увек прелепе.

Шта год да радите, претпостављам да је мој најбољи савет да покушате да волите своју кожу и да јој захвалите што вам је штитила крв и црева свих ових година.

5. Ваше груди би могле да се спусте или опусте

Можете их подићи или побољшати пластичном хирургијом, и ако вам то има смисла, урадите то.

Али твоје груди су у реду без обзира. Само будите сигурни да водите рачуна о здрављу својих дојки тако што ћете посетити свог лекара и пратити његове савете што се тиче редовних прегледа и мамографија.

6. Ваше усне ће можда постати тање

Неки људи примећују да им усне постају мање пуне како старе, и то је вероватно истина. То је због губитка колагена и коштане масе који подржавају изглед пуних усана, као и због разградње масних јастучића на нашим лицима.

Дефинитивно сам то приметила код себе, посебно када сам изгубила на тежини због лекова када сам имала 39 година. На срећу, у последње време сам се угојила више и моје лице је, искрено, боље због тога.

7. Кожа и мишићи испод ваших руку могу да омлитаве

То је физика и хормони. Ствари се олабаве. Да, можете се поцепати и покушати да смршате, али ваше руке неће изгледати као када сте имали 22 године и то је сасвим у реду.

(Стил)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas