· · Коментари: 0
НЕГА

До здраве и лепе коже у три корака: Ово су кључне ставке за правилну негу

Избор креме зависи од типа коже, дневне су углавном лаганије док се за ноћну негу користе јаче које служе за дубинску исхрану и регенерацију

depositphotos_95617788-stock-photo-smiling-young-woman-cleaning-her.jpg
Фото: Депозитфото

Лепа и блистава кожа лица подразумева редовну негу. Осим одласка на козметичке третмане, свака жена правилном негом и бригом може много да допринесе свом изгледу. Козметичарка Марина Ђушић саветује читатељке "Живота плус" како да у три корака постигну ефекат здраве и лепе коже лица.

Прочитајте још: Затегните кожу лица и врата природним путем: Потребно вам је само 10 минута дневно

Чишћење и тонирање

Јутарње умивање помаже да уклонимо масноћу са лица која се сакупља током ноћи, али и да припремимо кожу за дневну негу. Препарати за умивање се бирају на основу типа и стања коже. Важно је да нису агресивни, да не исушују и не иритирају.

Обавезно увече скидајте шминку!

Увече је обавезно скидање шминке како не би дошло до затварања пора, иритација и убрзаног старења коже. Вечерње чишћење је битно да би се уклониле све нечистоће које се накупе у току дана, као што су масноћа и зној. Тонирањем се уклањају остаци препарата за чишћење, враћа пе-ха коже, хидрира и лице припрема за наношење крема. Тоник се бира према типу коже.

Серуми и креме

Ово су кључни и најконцентрованији препарати у неговању и решавању проблема коже (боре, поре, акне, флеке, ожиљци). Избор крема зависи од типа коже, стања, проблема, старосног доба.

Не купујте јефтину, већ крему која одговара вашим годинама!

Дневне креме су углавном лаганије, служе за хидратацију, обнављање и заштиту и требало би да имају заштитни фактор, најчешће 15, а током лета и већи. За ноћну негу се користе јаче креме, које служе за дубинску исхрану и регенерацију. Посебна нега око очију, где је кожа танка и осетљива, подразумева употребу антирида, крема које су посебно формулисане за ту регију. То су препарати који хидрирају, хране кожу, спречавају/редукују боре, ублажавају надутост и тамне колутове око очију.

Прочитајте још:  Желите леп деколте? Поштујте пет основних правила

Хидратација и заштита

Додатна нега подразумева пилинг лица једном или двапут недељно, што зависи од типа коже. Код сувих и осетљивих кожа може и ређе. Са пилинзима не треба претеривати да не би дошло до исушивања, иритација или слабљења природне заштите коже лица.

Маска се наноси након пилинга лица.

Након пилинга се наноси маска за хидратацију, исхрану или прочишћавање код масних кожа. Третмани лица су постали редован део неге посебно код проблематичне коже, а после 30. године је потребна интензивнија нега јер се већ тада јављају први видљиви знаци старења. Поред свакодневне неге, како би кожа била здрава и лепа, неопходан је препоручен унос течности, правилна исхрана и довољно сна.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.