Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бивши директор најпознатијег ЏИНСА на свету објашњава колико често пере фармерке и због чега НИКАДА не треба да иду у машину за сушење

За већину комада одеће јасно је да их треба опрати након неколико ношења. Али, када причамо о прању џинса, вечито се води полемика. Неки фармерке перу једном недељно, неки једном месечно, док први човек бренда "Леви’с" Чарлс Берг их не пере уопште.

1728459785_shutterstock_1518222998-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чарлс Берг, доскорашњи извршни директор америчке компаније за одећу Леви Страусс, признао је да није машински опрао свој џинс читаву једну деценију, тврдећи да је то најбољи начин да негујете фармерке.

- Никад нисам стављао тексас у машину за прање веша - рекао је раније Чарлс за ЦНБЦ, објашњавајући да производња тексаса и потрошачи који чисте фармерке захтевају огромне количине воде, пише "Нyпост".

Међутим, појаснио је да му панталоне нису прљаве - ако направи флеку, наравно да ће је "очистити", наравно - али је напоменуо да Американци не би требало да бацају фармерке у машину за прање веша након сваког ношења.

Бизарни метод

Уместо тога, извршни директор Левиса иде под туш потпуно обучен да би опрао своју одећу.

- А ако постану стварно ужасне, знате, ако сам се знојио или тако нешто и постану стварно одвратне, опраћу фармерке под тушем - наставио је

- Само ћу скочити под туш и потопити се и опрати их тако - каже он.

- Праве деним "главе“, како их Берг назива, прокоментарисале су снимак, тврдећи да и они ретко перу фармерке - неке само једном месечно.

Компанија тексаса препоручује прање џинса након 10 ношења осим ако није прљав или смрдљив, јер "претерано прање може да уништи јединствене карактеристике ваших фармерки".

Када перете фармерке, уверите се да су окренуте наопачке са рајсфершлусима и дугмадима и опране истим бојама у хладној води без омекшивача.

Фармерке никада не би требало да се стављају у машину за сушење, упозорава се на блогу на веб локацији Леви, јер "сушење на ваздуху помаже у очувању кроја, боје и тканине".

- Огромна количина воде којој су изложени у машини за прање веша може бити кривац за утицај на изглед и боју тексаса тако што избледи током времена - рекао је Џон Рид, генерални директор "Гармент Куартер-а", за Yахоо Неwс.

"Џинс фармерке од памука са мало истезања временом ће постати удобније."

Али, тексас направљен од мешаних материјала попут еластина може да има користи од редовнијег прања јер би могао "помоћи да се тканина поново скупи након што се истегне услед хабања".

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas