Oglas
· · Komentari: 0

Bivši direktor najpoznatijeg DžINSA na svetu objašnjava koliko često pere farmerke i zbog čega NIKADA ne treba da idu u mašinu za sušenje

Za većinu komada odeće jasno je da ih treba oprati nakon nekoliko nošenja. Ali, kada pričamo o pranju džinsa, večito se vodi polemika. Neki farmerke peru jednom nedeljno, neki jednom mesečno, dok prvi čovek brenda "Levi’s" Čarls Berg ih ne pere uopšte.

1728459785_shutterstock_1518222998-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čarls Berg, doskorašnji izvršni direktor američke kompanije za odeću Levi Strauss, priznao je da nije mašinski oprao svoj džins čitavu jednu deceniju, tvrdeći da je to najbolji način da negujete farmerke.

- Nikad nisam stavljao teksas u mašinu za pranje veša - rekao je ranije Čarls za CNBC, objašnjavajući da proizvodnja teksasa i potrošači koji čiste farmerke zahtevaju ogromne količine vode, piše "Nypost".

Međutim, pojasnio je da mu pantalone nisu prljave - ako napravi fleku, naravno da će je "očistiti", naravno - ali je napomenuo da Amerikanci ne bi trebalo da bacaju farmerke u mašinu za pranje veša nakon svakog nošenja.

Bizarni metod

Umesto toga, izvršni direktor Levisa ide pod tuš potpuno obučen da bi oprao svoju odeću.

- A ako postanu stvarno užasne, znate, ako sam se znojio ili tako nešto i postanu stvarno odvratne, opraću farmerke pod tušem - nastavio je

- Samo ću skočiti pod tuš i potopiti se i oprati ih tako - kaže on.

- Prave denim "glave“, kako ih Berg naziva, prokomentarisale su snimak, tvrdeći da i oni retko peru farmerke - neke samo jednom mesečno.

Kompanija teksasa preporučuje pranje džinsa nakon 10 nošenja osim ako nije prljav ili smrdljiv, jer "preterano pranje može da uništi jedinstvene karakteristike vaših farmerki".

Kada perete farmerke, uverite se da su okrenute naopačke sa rajsferšlusima i dugmadima i oprane istim bojama u hladnoj vodi bez omekšivača.

Farmerke nikada ne bi trebalo da se stavljaju u mašinu za sušenje, upozorava se na blogu na veb lokaciji Levi, jer "sušenje na vazduhu pomaže u očuvanju kroja, boje i tkanine".

- Ogromna količina vode kojoj su izloženi u mašini za pranje veša može biti krivac za uticaj na izgled i boju teksasa tako što izbledi tokom vremena - rekao je Džon Rid, generalni direktor "Garment Kuarter-a", za Yahoo News.

"Džins farmerke od pamuka sa malo istezanja vremenom će postati udobnije."

Ali, teksas napravljen od mešanih materijala poput elastina može da ima koristi od redovnijeg pranja jer bi mogao "pomoći da se tkanina ponovo skupi nakon što se istegne usled habanja".

(Blic Žena)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas