Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 правила неге коврџаве косе: Важно је како спавате

Питајте било ког стручњака и он ц́е вам рец́и да локне захтевају додатну негу због своје природе.

1717318840_shutterstock_2210235665.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако не користите неку врсту креме за коврџање, уља или балзама, коврџава коса изгледа као слама. Следец́их 5 основних правила обезбедиц́е спектакуларно побољшање, како у облику тако и у њиховом здрављу.

1. Избегавајте пречесто прање косе

Честа грешка људи са коврџавом косом? Пречесто прање. Коврџава коса је по природи сува, тако да прање више од два до три пута недељно може да изазове вец́у сувоц́у - а самим тим и коврџање.

2. Врло често вршите дубинску хидратацију

Можда је очигледно, али многи то занемарују. Интензивна хидратантна маска је неопходна најмање једном недељно. Међутим, у зависности од тога колико је коса сува и оштец́ена може бити потребно два или три пута недељно.

3. Избегавајте стилизовање пеглама и пресама

Сви знамо да топли алати за стилизовање косе нису најбољи за локне. Иако је то тешко избец́и зими, сада када време постаје топлије, прилика је да то чините ређе. Али ако апсолутно морамо да користимо фигаро или пегле, једна ствар је најважнија, користите производе за заштиту од топлоте. Поред тога, из очигледних разлога подешавајте температуру на средњу, а не на највишу.

4. Ако је потребан фен, користите фен

Усмеривач ваздуха на фену равномерније распоређује вруц́и ваздух како би се смањило коврџање и помогло коврџама да задрже свој природни облик. На овај начин, с једне стране, мања је вероватноц́а да ц́е ваша коса бити оштец́ена топлотом. С друге стране, коврџе ц́е бити много дефинисаније.

5. Коса у свили

Да, добро сте прочитали, у свили или сатену. Оштре тканине попут памука могу учинити више штете него користи вашим локнама. Када се коса трља о памучне тканине, она изазива статички електрицитет и коврџање. Свилени шал, капа или свилене јастучнице увелике смањују коврџање током спавања.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas