Oglas
· · Komentari: 0

3 LETNJE MASKE ZA LICE IZ FRIŽIDERA: Prave se od prirodnih sastojaka, a mogu pomoći vašoj koži da povrati svežinu

Leto je vreme opuštanja i uživanaj, ali i vreme kada koži lica treba priuštiti dodatnu vlagu - 3 hidratantne maske za lice iz frižidera

1721907922_shutterstock_1852615204.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nega koželica je veoma važna kada je vruće. Leto je vreme sunca, plaža i dugo priželjkivanih odmora. Ali pod užarenim zracima sunca, koža može postati pod stresom, postati suva i iritirana. Da biste održali njenu svežinu i vlažnost, potrebno je da pravilno negujete kožu lica.

Evo tri hidratantne letnje maske koje će pomoći vašoj koži da ostane zdrava i sjajna.

1. Maska od krastavca za trenutnu hidrataciju

Krastavci su idealan sastojak za letnje maske. Oni su 95% vode, što ih čini odličnim hidratantom kože. Pored toga, krastavci sadrže vitamine A i C, kao i antioksidante, koji pomažu u umirivanju i osvežavanju kože.

Sastojci:

1 svež krastavac
2 kašike prirodnog jogurta

Priprema i upotreba:

Ogulite krastavac i narendajte ga na sitno rende.
Mešajte rendani krastavac sa jogurtom dok smesa ne postane glatka.
Nanesite smesu na lice u ravnomernom sloju, izbegavajući područje oko očiju.
Ostavite masku na licu 15-20 minuta.
Isperite hladnom vodom i osušite lice peškirom.
Ova maska trenutno hidrira kožu, ostavljajući je mekom i svežom. Jogurt dodatno umiruje i hrani kožu, dajući joj zdrav sjaj.

2. Avokado i med za duboku hidrataciju

Avokado je bogat masnim kiselinama i vitaminima koji duboko neguju i hidriraju kožu. Med ima antibakterijska svojstva i pomaže u zadržavanju vlage u koži.

Sastojci:

1/2 zrelog avokada
1 kašika meda

Priprema i upotreba:

Zgnječite avokado viljuškom dok ne dobijete krem glatke strukture.
Dodajte med i dobro promešajte.
Nanesite masku na očišćeno lice, izbegavajući područje oko očiju.
Ostavite 15-20 minuta.
Isperite toplom vodom i osušite lice mekim peškirom.
Ova maska dubinski vlaži i hrani kožu, ostavljajući je mekom i podatnom. Takođe pomaže u borbi protiv suvoće i iritacije izazvane izlaganjem suncu.

3. Maska od lubenice za osveženje i hidrataciju

Lubenica nije samo ukusna letnja poslastica već i odličan hidratantni sastojak za maske. Sadrži vitamine A, B6 i C koji pomažu u osvežavanju i hidrataciji kože i štite je od štetnog dejstva slobodnih radikala.

Sastojci:

1 šolja pulpe lubenice
1 kašika prirodnog jogurta

Priprema i upotreba:

Izgnječite pulpu lubenice u pire.
Pomešajte pire od lubenice sa jogurtom dok ne postane glatka.
Nanesite masku na lice, izbegavajući područje oko očiju.
Ostavite 15-20 minuta.
Isperite hladnom vodom i osušite lice peškirom.
Ova maska savršeno osvežava i vlaži kožu, dajući joj zdrav i blistav izgled. Jogurt takođe pomaže da umiri kožu i poboljša njenu teksturu.

Korišćenje ovih jednostavnih i prirodnih maski pomoći će vašoj koži da ostane hidrirana i sveža tokom celog leta. Redovna upotreba hidratantnih maski ne samo da će poboljšati izgled vaše kože, već će joj pomoći i da se nosi sa negativnim uticajima okoline.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas