Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ПСЕ ИЗЛУЂУЈЕ? Ове наше навике уопште се не допадају нашим љубимцима

Пас, као човеков најбољи пријатељ, има потпуно поверење у свог власника и често његове одређене нaвике толерише како би му причинио задовољство.

1724835922_shutterstock_2320067815.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Повезаност између људи и њихових паса је онима који немају љубимце несхватљива, али то не значи да поступци које једни и други чине не нервирају овог другог. Шта нервира власнике је мање-више универзално: када пас гризе намештај или предмете по кући, када је немиран или када "проси" храну током ручка или вечере. Али, јесте ли се икада запитали шта у нашем понашању нервира њих? Стручњаци су нашли одговор и на ово питање. 

Више речи, мање невербалне комуникације

Пси имају способност да науче одређене речи, али се њихов "вокабулар" обично састоји од оних најважнијих: шетња, храна, грицкалица, играчка, спавање и још понека. Оно на шта се ови четвороножни чланови породице заиста ослањају јесте говор тела. Нажалост, власници понекад о овоме не размишљају и од љубимца очекују да разуме сваку њихову реч, чак и када говор тела не прати контекст. И ту греше, јер пас "чита" из понашања, а не толико са усана. 

Већина паса не воли грљење 

У људском поимању грљење је знак да нам је неко близак, али ако питате псе - за њих је то обично узрок стреса. Ствар је у томе што они загрљаје доживљавају као ограничавање слободе кретања, па ће инстинктивно, у већини случајева, чак и покушати да побегну. У екстремним случајевима пас може и веома бурно одреаговати, поготово ако га грли непозната особа. 

Мажење по њушци им није омиљен вид нежности

Мекана псећа њушка је људима веома привлачна за мажење, али исто као што ни ви вероватно не бисте волели да вас неко дира по лицу, тако не воле ни пси. Истина, када је реч о додиривању њушке, они су доста толерантнији ако то ради неко у кога имају поверења и ко им је драг, али сигурно им се не допада баш толико. Више толеришу то јер знају да чините то из љубави, преноси портал Трихагер. 

Пси не воле недостатак дисциплине

Власници паса често мисле да превише дисциплине и правила замара њихове љубимце, али у стварности они уживају у томе да постоји неки поредак. За њих је од велике важности да тачно знају шта се сме, а шта не, јер су само тако сигурни да неће начинити погрешан корак. Правила им дају сигурност и чине живот мање стресним, наводе стручњаци.

(РТ)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas