Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Знакови да ваша кожа ДОБРО СТАРИ: Дерматолози ово увек прво примете

Сви знамо знакове брзог и лошег старења коже - мрље од сунца, дубоке боре и сува кожа су само три ствари на које треба обратити пажњу.Али који су знаци да је ваша кожа на правом путу и да добро стари?

1715520512_shutterstock_239297989.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Процес старења може изгледати различито од особе до особе, и могу постојати одређени уочљиви сигнали да сте се добро бринули о свом телу током младости.

Дерматолог др Хедли Кинг каже да ће фактори начина живота као што су распоред спавања, рутина вежбања и стрес такође допринети старењу ваше коже.

Знакови да ваша кожа заправо добро стари.

Ваша кожа брзо зараста од повреда

Када је у питању зарастање рана то може лако показати здравље ваше коже и како она стари. Ако се ваша кожа зацели брзо након повреда, у року од недељу дана (у зависности од тежине повреде) то значи да ваша исхрана има довољно протеина да помогне у зацељивању рана,  здрав имуни систем и добре гене, пише Хуфф Пост.

Текстура ваше коже је глатка

Ако вам је кожа глатка већину времена, то је добар знак. Ово је највероватније због недостатка оштећења од сунца, као и хидриране коже. Често, онима који имају суву кожу и имају љускаве мрље недостаје хидратација, што спречава да кожа буде глатка.

Још увек имате буцмасте образе или волумен на лицу

Ако ваше лице задржава волумен лица или масноћу како старите, то је веома добар знак. Кинг каже да су фактори који у великој мери утичу на ваш волумен лица су као што је злагање сунцу и други спољашњи фактори старења, могу да убрзају губитак здравих еластинских влакана у нашој кожи, повећавајући опуштеност и смањујуц́и еластичност.

Нијанса ваше коже има минималну промену боје

Дерматолози се слажу да ако имате минималан број сунчаних мрља, то значи да је током вашег живота ваше кумулативно излагање сунцу било минимално и да сте урадили сјајан посао у заштити коже. Опште је познато да сунце једноставно није добро за вашу кожу.

- Свакодневно паметно понашање према сунцу је једна од најважнијих ствари које можемо да урадимо да помогнемо нашој кожи да добро стари - објаснио је Кинг, пише Хуфф Пост.

БОНУС ВИДЕО

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas