Препуна драгоцених хранљивих материја, незрела соја здрав је додатак сваком оброку или ужини.
Ево свих хранљивих разлога да врећицу или две зелене соје увек држите у замрзивачу.
Прочитајте још: Дванаест ЗНАКОВА да вам је тело превише КИСЕЛО - Главни разлог за многе болести!
Одличан извор протеина.
Прво, соја је потпуни извор протеина. То значи да садржи свих девет есенцијалних аминокиселина, што је одлично за вегетаријанце и вегане, јер може бити тешко пронаћи опције на биљној бази које су потпуни извори протеина, садржи око 18 грама протеина по шољи.
Има тоне влакана.
Осим протеина, соја је такође одличан извор влакана, са 8 грама по шољи-око једне трећине дневно препоручених влакана за жене.
Зелена соја је пуна масти здравих за срце.
Такође садржи и омега-6 и омега-3 масне киселине (6 грама и 0,6 грама по шољи).
Фото: Депозит
Богата хранљивим материјама и уравнотежена је макронутријентима.
Један од главних фактора који чини зелену соју тако добрим за вас је њена непорецива густина хранљивих материја. То значи да садржи много невероватних хранљивих материја у односу на његову величину и количину калорија, без икаквих (или много) нездравих ствари (доданог шећера, засићених масти, натријума итд.). Равнотежа макронутријената зелене соје - што значи равнотежу угљених хидрата, протеина и масти - такође је идеална. То помаже у ситости и задовољству током дана.
Зелена соја је такође препуна виталних микроелемената попут гвожђа, магнезијума и бакра.
Не треба занемарити микронутријенте. Зелена соја је богата микронутријената као што су тиамин, гвожђе, магнезијум, фосфор, бакар, витамин К, фолати и манган, који су витални за одржавање метаболизма и укупну равнотежу у нашим телима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ