Пијаце су већ замирисале на бундеву, јер краљица јесени није само мирисна и укусна, већ и врло здрава.
Стручњаци ће вам је препоручити уколико желите да ојачате имунитет, зато што је богата витаминима А и Ц, цинком, магнезијумом, гвожђем, фолном киселином, антиоксидансима.
Прочитајте још: Ево зашто не бисте требали да испирате ЈАБУКУ водом и како се ПРАВИЛНО ЧИСТИ од пестицида
Уколико вас муче реума, гихт или проблеми са бубрезима и бешиком, искористите лековиту моћ бундеве. Дијабетичари би требало да је уведу у редовну исхрану, зато што снижава ниво шећера у крви.
Бундева у служби здравља
Кинески научници тврде да екстракт бундеве стимулише производњу инсулина и регенерише оштећене ћелије панкреаса, док су корејски истраживачи закључили да је одлична у борби против кандиде. Добра је и за оне који желе да смршају, јер садржи врло мало масноће.
Бундева је изузетно укусна када се једе запечена у рерни и посута циметом, још је боља у колачима, али је најздравија када се једе сирова - у комбинацији са неким другим воћем, у форми смутија.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ