Посебно би требало да је избегавате ако имате слабији имунитет
Хладно и зимско време прати сезона досадних вируса и прехлада који нам знатно отежавају функционисање. Познато је да је слаб имунитет један од кључних разлога за добијање вируса, док одабир намирница утичу на то какав ћемо имунитет имати.
Наирница коју већина нас свакодневно конзумира има велики утицај на имунитет, а да тога нисмо ни свесни. Нутриционисти све чешће упозоравају на штетност шећера по наш организам, те да бисмо требали да га сведемо на минимум.
Истраживања су показала да сто грама шећера умањује способност белих крвих зрнаца да убијају бактерије и до пет сати после конзумирања. Због тога се препоручује максимално избегавање слаткиша, а посебно током сезоне вируса и грипа.
Такође, лекари подсећају да је од пресудне важности за јак имунитет да уносимо довољну количину течности. Старо добро правило, од две литре воде на дан примењујте и током зимских месеци. Не чекајте да осетите жеђ, јер постоје мишљења да је тада тело већ дехидрирало, већ воду треба да пијете чешће и то по неколико гутљаја, па правите паузу, па онда поновите то, чак и када не осећате жеђ, пише Лепа и Срећна.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ