Данас троје од четворо људи лоше реагује на лактозу - главни састојак млека.
Иако смо одрасли са уверењима да су млечни производи кључни у изградњи јаких костију и здравих мишића, новија истраживања сугеришу да би ове намирнице требало јести ограничено.
Прочитајте још: НЕ БАЦАЈТЕ ПРВУ ВОДУ у којој сте КУВАЛИ ПАСУЉ, чисто је БЛАГО! Ево за шта може да се користи!
Симптоми интолеранције на лактозу могу да укључују мучнину и у тежим случајевима повраћање након конзумације већине млечних производа који је садрже - сладолед, сир, млеко...
Још једна од ствари на коју су указала истраживања је и повезаност конзумације млечних производа са проблемима коже. Хормони које можемо да пронађемо у комерцијалним млечним производима могу да погоршају тен и проузрокују стварање акни.
У млечне производе се додаје хормон раста.
На листи лоших негативних дејстава комерцијалних млечних производа је и то што се у њих обично додаје хормон раста. Верује се да ти хормони могу да поремете ниво инсулина и посредно проузрокују проблеме с кожом.
Прочитајте још: Болове у мишићима уклања ЈОРГОВАН (9 рецепата)
Према неким истраживањима, дуготрајно конзумирање млечних производа може да доведе и до развоја одређених врста рака. Најчешће се спомињу рак простате и рак дојке, али треба узети у обзир то да је већина ових истраживања још увек епидемиолошка, што значи да гледају односе, а не узроке појединих појава.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ