Ових 5 здравих намирница не би требало да конзумирамо сваки дан колико год оне здраве биле
Конзумирање и најздравијег производа у великим количинама може негативно да утиче на здравље. Ово је разлог зашто треба ограничити унос одређених здравих намирница? Зато што један производ, колико год да је здрав, никада неће моћи да обезбеди организму све неопходне хранљиве материје.
Постој неке намирнице које многи воле и јако су здраве, а никако не би требало да се једу сваког дана.
Ево које су то:
Поврће из породице купусара
Поврће је богато је антиоксидантима и хранљивим материјама. Међутим, према научним студијама, њихова прекомерна конзумација може да изазове хипотиреозу, тј. недостатак хормона штитне жлезде. Ово је посебно важно за особе које узимају хормоску терапију. Ако баш не можете да издржати ни дан без њих, требало би да их прво пропржите у тигању или скувате са неким другим намирницама.
Туна
Иако је здрава јер садржи омега 3 масне киселине и знатну количину протеина, туна је богата живом. Прекомерна конзумација може довести до нагомилавања велике количине овог тешког метала у организму који је посебно опасан за децу и труднице. Лекари саветују да не једете туну више од једном недељно.
Суво воће
Суво воће садржи много више шећера него свеже те је потребно бити умерем у конзумирању истог.
Мусли и житарице
Житарице саме по себи нису проблем, већ оне које су прерађене, а већина је таквих. Чак и да не садрже вештаче шећере тешко ћете наћи житарице које су од целог зрна. Процес прераде је такав да одстрањује велики део хранљивих материја.
Парадајз из конзерве
Све конзервисане намирнице садрже остатке смоластих материја које садрже синтетички естроген бисфенол-А. Научници су одавно идентификовали његову улогу у настанку многих болести као што су дијабетес, срчана обојења и гојазности.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ