Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СА ЈЕДНОМ ОД ОВИХ НАМИРНИЦА ТРЕБА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ДАН: Даће вам много енергије и заситиће вас

Доручак је најзначајнији оброк у току дана

1727710917_shutterstock_2429614661--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Врло добро је познато да је доручак најзначајнији оброк у дану. Када су у питању здраве намирнице, можда га је боље и прескочити, него ујутро јести нездраву храну. Квалитетне намирнице ће вам дати енергију и омогућити да у току дана не грицкате између оброка. Доносимо вам њих 12 које бисте требали јести за доручак.

Јаја
Јаја су изузетно здрава, али и јако укусна намирница. Истраживања су показада да ако доручкујете јаја, осјећаћете се сито и унијећете оптималан број калорија до сљедећег оброка. Пуна су нутријената који су важни за правилно функционисање мозга.

Такође, редовним конзумирањем јаја доприносите превенцији од срчаних болести. Можете их припремити на доста различитих начина, а најбржи је да их скувате.

Рецепти које смо припремали са јајима:

Како да на најбољи начин направите поширана јаја

Авокадо тост са јајима

Омлет са поврћем (ВИДЕО)

Омлет са пилетином, рижом и поврћем на јапански начин

Грчки јогурт
Овај јогурт је укусан, кремаст и изузетно хранљив. Пун је протеина који су задужени да вас засите. Конзумирањем јогурта одржаћете жељену тјелесну тежину, јер повећавају ниво хормона који су задужени са осјећај ситости.

Поједине врсте грчког јогурта су добри извори пробиотика који вам помажу да одржите здраву пробаву. Можете га комбиновати са разним врстама воћа за здрав доручак.

 

Кафа
Одличан напитак за почетак дана који је пун антиоксиданаса. Обилује кофеионом који је задужен да вам поправи расположење, држи вас буднима и фокусиранима. Кофеин се такође показао као добар покретач метаболизма, али и напитак који топи масти.

Једно истраживање је показало да је 100 мг кофеина на дан помогло испитаницима да сагоре додатних 79 до 150 калорија у периоду од 24 часа.

Овсена каша
Ова каша, пуна антиоксиданаса, је најбољи избор за доручак, ако сте љубитељ житарица. Овас је пун јединствених бета глукан влакана која имају бројне здравствене бенефите, од којих је један да смањује холестерол.

Такође, ова каша је јако заситна, што такође дугује својим јединственим влакнима. Једна шоља куване овсене каше садржи 6 грама протеина. Можете је кувати са водом, припремити са млијеком уз додатак сира или јаја.

Чиа семенке
Ове сјеменке су пуне нутријената, али и најбољи извор влакана. Вискозно влакно, које посједује ово сјеме, апсорбује воду и увећава се, што повећава количину хране која се креће кроз ваш пробавни тракт и помаже да се осјећате сито и задовољно.

Од ових сјеменки можете да направите пудинг, али и да га убацујете у своје смутије и здраве детокс воде.

Шумско воће
Изузетно је укусно и пуно антиоксиданата. Има најмање шећера од свег воћа и богато је влакнима. У зависности које бобичасто воће конзумирате, ниво калорија који ћете унијети је изузетно низак и креће се од 50 до 85 по једној шољи.

Такође, бројни су бенефити за здравље које пружа конзумација овог воћа. Можете га комбиновати са грчким јогуртом за доручак.

Орашасти плодови
Укусни су и богати нутријентима. Добар су избор за доручак јер су заситни и помажу да контролишете своју тјелесну тежину. Веома су калорични, па се савјетује да не претјерујете у количини када их конзумирате.

Добри су за здравље, јер су између осталог и пуни магнезијума и здравих масти. За доручак их комбинујте са горе споменутим намирницима.

Здравија 

Бонус видео: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas