Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ТРЕБА ДА УРАДИТЕ АКО ВАМ СЕ КОЖА ЉУСТИ ПОСЛЕ СУНЧАЊА: Савети који ће вам сигурно помоћи

Ако сте претерали са сунчањем, сигурно је кожа почела да вам се љушти. Шта би требало да урадите у том случају?

1721464173_shutterstock_2148309275.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Гуљење коже је чест проблем када се претера са сунчањем. Уместо прелепе преплануле боје, тело је прекривено флекама. Прекомерно излагање сунцу, посебно у периоду најинтензивнијег зрачења (од 10 до 15 часова), може да изазове опекотине коже. Поред тога, многи током одмора често заборављају на крему са високим СПФ. Кожа почиње да се љушти и скида лаганим покретима.

Без сумње, сунце позитивно утиче на наше тело и кожу - учествује у синтези витамина Д3, УВ зрачење се користи у лечењу неких стања, али када уживате у чарима одмора, не смете да заборавите на негативан утицај сунчевог зрачења: опекотине коже, фотостарење, повећану производњу слободних радикала.

Када излажете кожу јаком летњем сунцу без одговарајуће заштите од сунца или употребом производа са сувише ниским заштитним фактором, изложени сте појави неугледних флека, опекотина, иритација и црвенила. Такви симптоми често су праћени љуштењем коже након сунчања. Ово је последица оштећења липидног слоја епидермиса. Хидролипидни слој, омотач коже, који се налази на горњем слоју коже, ту је да је заштити од негативних утицаја спољашње средине и спречи губитак воде. Превише интензивно излагање сунцу доводи до одумирања липидног слоја и, последично, до љуштења коже.

Шта да учините када вам се кожа ољушти након сунчања?
У почетној фази љуштења коже често се јављају иритација, црвенило и свраб. Ово је време када треба да будете стрпљиви. Пилинг коже је природан процес са којим не треба журити. Пре свега, требало би да водите рачуна о правилној нези, честом влажењу и храњењу коже. За то време такође треба да се уздржите од даљег сунчања како бисте избегли даље оштећење коже. На плажи треба да бирате места у сенци, избегавате сунце и носите прозрачну одећу од природних материјала како бисте кожу што боље заштитили од сунчевог зрачења.

Када се кожа регенерише, а иритација и свраб нестану, можете да урадите пилинг тела. Ипак, ипак треба да будете опрезни, не трљајте кожу превише снажно или интензивно. Пилинг може да се понавља сваких 4-5 дана. Такође, неколико пута дневно треба да користите хранљиве производе који ће обновити оштећени хидролипидни слој. Најбоље је да изаберете производе из категорије дермокозметике. Они би требало да укључују:

липиде
Ши путер
Д-пантенол
алантоин
церамиде
Витамин Е

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas