Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО НЕ ТРЕБА ДА ЈЕДЕТЕ ЗА ДОРУЧАК: Ако желите да смршате ово заборавите

Доручак је најважнији оброк и треба да буде здрав

1724139497_shutterstock_558265426.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Иако наизглед неке опције за доручак могу деловати здраво због својих састојка, ипак би требало добро да размислите пре него што их поједете. Здрав доручак који ц́е вам помоц́и да изгубите килограме мора да садржи протеине, влакна и здраве масти, а ове би требало да избегавате.

Сокови без влакана и протеина

Без обзира да ли су домац́и или купљени у продавници, сокови могу да садрже вредне хранљиве материје за јачање имунитета, али такође садрже пуно калорија без влакана, протеина и здравих масти које су вам потребне да бисте се осец́али сито.

Прескочите сок и спремите протеински смути уместо тога, за брзо и једнако укусан доручак.

Смути направљен само са воц́ем

Воц́е је здраво и пуно влакана, али без протеина и здравих масти умешаних у смути, осетиц́ете глад убрзо након јела.

Додајте протеински прах, јогурт, сојино млеко, пасуљ или тофу за протеине и убаците мало авокада, орашастих плодова или путера од орашастих плодова, чиа семенки или ланеног брашна како бисте организму обезбедили здраве масти.

Додавање влакана такође не шкоди, па убаците мало зелениша попут кеља или спанац́а, броколија или шаргарепе.

Мафини из пекаре

Док узимате кафу у локалном кафиц́у, прескочите крофне, погачице, кроасане и мафине.

Ако је мафин оно за чим жудите, нутрициониста Лесли Лангевин предлаже да их направите сами користец́и интегрално пшенично или овсено брашно, ланено брашно, кокосово уље или авокадо уместо путера, и засладите га са јаворовим сирупом или пасираним воћем.

Такође можете додати протеински прах и премазати са мало бадемовог путера за још више протеина и влакана.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas