Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈБОЉИ И НАЈЗДРАВИЈИ ДОРУЧАК:Преукусан је а смршаћете

Најбољи доручак за чишћење црева јесте онај који у себи не садржи пржену и тешку храну.

1726305750_shutterstock_2459446781.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Људско тело има сопствени потенцијал саморегулације, који функционише како треба ако органи и системи функционишу без кварова. У супротном, токсини се таложе у ткивима јер се не елиминишу како треба. Ово лоше утиче на ваш изглед и опште здравље.

Како би се црева очистила од токсина, треба уклонити сву пржену храну, јер она олакшава апсорпцију штетних материја и повећава њихову токсичност. Уместо свега овога, лекари препоручују да за доручак дан започнете чашом топле воде и кашом.

Овсена каша (или пиринач) која се поједе ујутру помоћи ће да се "заштити слузница желуца од негативних утицаја" и активира унутрашњи систем детоксикације, кажу лекари.

Да бисте добили протеине у свом првом оброку, препоручује се да уз кашу поједете, на пример, кувано јаје.

Својим цревима можете додатно помоћи тако што ћете у исхрану додати мекиње, зеленило и храну која садржи бета-каротен (буча, спанаћ, шаргарепа, слатки кромпир, броколи). Поред тога, боровнице, црвени пасуљ, ораси и храна богата витаминима Б помоћи ће у пружању антиоксидативне заштите за тело.

Због нерастворљивих влакана, каша стимулише покретљивост црева и уклања токсине. Поред тога, конзумирање само три грама растворљивих овсених влакана смањује ниво холестерола.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas