Oglas
· · Komentari: 0

Da li je zdravija DINJA ILI LUBENICA? Šta pre birate?

Dinje i lubenice su neizostavni deo letnjih osveženja zbog svoje sočnosti i bogatog ukusa.

1719842460_shutterstock_655488772.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ove voćke su izvanredan izvor hidratacije jer sadrže visok procenat vode, što ih čini idealnim za vrele letnje dane. Pored toga, bogate su vitaminima i mineralima, posebno vitaminom C, koji jača imuni sistem.

NJihova prirodna slatkoća zadovoljava potrebu za desertom na zdrav način, bez dodatnih šećera. Uz to, dinje i lubenice su izuzetno svestrane – mogu se jesti same, kao deo voćnih salata ili koristiti u raznim napicima i smutijima.

Lubenica i dinja su obe osvežavajuće voćke koje su savršene za vrele letnje dane, ali svaka ima svoje prednosti.

PREDNOSTI LUBENICE:

  • Visok sadržaj vode: lubenica je sačinjena od oko 92% vode, što je čini odličnom za hidrataciju tokom vrućih dana.
  • Nizak kalorijski sadržaj: lubenica je niskokalorična, što je čini savršenom užinom za one koji paze na unos kalorija.
  • Vitamini i minerali: bogata je vitaminom C, vitaminom A i antioksidantom likopenom, koji je povezan sa smanjenjem rizika od određenih bolesti.
  • Jednostavna za konzumaciju: može se lako iseći i jesti bez potrebe za dodatnim pripremama.

PREDNOSTI DINJE:

  • Visok sadržaj vode: dinja takođe sadrži visok procenat vode (oko 90%), što pomaže u održavanju hidratacije.
  • Bogata hranljivim materijama: dinja je dobar izvor vitamina C, vitamina A (u obliku beta-karotena) i kalijuma.
  • Prirodna slatkoća: ima prirodno sladak ukus, što je čini odličnom alternativom za slatkiše i druge visoko kalorične deserte.
  • Svestranost: može se koristiti u voćnim salatama, smutijima, ili čak kao deo osvežavajućih letnjih napitaka.

Dinja ili lubenica?

  • Za hidrataciju: lubenica može biti bolji izbor zbog većeg procenta vode.
  • Za nutritivnu vrednost: obe voćke su bogate vitaminima i mineralima, ali dinja nudi nešto više beta-karotena.
  • Za uživanje u ukusu: ako preferirate slađi, intenzivniji ukus, dinja može biti bolji izbor. Lubenica ima blagi, osvežavajući ukus koji je savršen za jednostavne užine.
  • Za niskokalorične užine: lubenica je odličan izbor zbog niskog kalorijskog sadržaja.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas