Иако можда помислите да неће алергија на вас и да сте отпорни, немојте се изненадити ако напрасно осетите тегобе због амброзије...
Алергије су непријатно искуство и здравствени проблем, који нас може ометати у свакодневном животу. Осим тога, оне се напрасно могу појавити у једној сезони и остати трајна тегоба која ће нас прогањати цео живот...
Прочитајте још: Поново МОДЕРНА: Мушка бела кошуља, али се носи на НОВ начин (ФОТО)
Почетак сезоне алергија за неке људе зна да бити прилично непријатан, а цветање амброзије већ је увелико почело. Ако патите од сезонских алергија, можда ћете приметити да одређени оброци или међуоброци погоршавају ваше симптоме.
Храна која поспешује алергијске реакције
Алергија на амброзију
Када је у питању амброзија и алергија на овај коров, требало би да избегавате банане, краставце, кромпир, тиквице, семенке сунцокрета, диње и лубеницу.
Прочитајте још: Принц Хари иде у Лондон са камером, а срешће САМО једног члана КРАЉЕВСКЕ породице
Алергија на брезу
Сезона полена дрвећа започиње са почетком пролећа и траје до октобра месеца. Лекари кажу да ће људи који имају алергије на полен брезе веројатно осетити погоршање симптома ако једу јабуке, бадеме, шаргарепу, целер, лешнике, крушке или шљиве.
Алергија на траве
Трава и непрестано цветање травнатих биљака присутно је током целог лета. Ако имате алергије на полен и цветање траве, можда ћете приметити појачану реакцију приликом конзумирања целера, поморанџе и парадајза.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ