Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чува срце и убрзава метаболизам: Ево због чега је добро бити чашу ЈЕЧМЕНЕ ВОДЕ

Уколико је конзумирате сваки дан, сачуваћете ваше здравље

1661251482_jecam-.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Јечам садржи велику количину влакана, који се не могу растворити у води, тако да они доприносе регулисању лошег холестреола у крви и решавају кардиоваскуларне проблеме. Доприносе бољој циркулацији и прочишћењу крвних судова.

Прочитајте још: Напитак од боровнице за побољшање функција мозга и мршављење: Благотворно делује на цео организам

Поред тога, јечмена вода чува срце и тиме што превентивно делује на настанак артеросклерозе.

Јечмена вода показала се учинковита и у процесу здравог мршављења. Садржи доста влакана и одржаће вас ситима дуже време. Овај напитак убрзава и метаболизам масноћа.

Да бисте убрзали мршављење, пијте 3 чаше јечмене воде на дан. Будући да је алкалне природе и да је богата влакнима, јечмена вода је одлична за здравље система за пробаву и помаже код затвора, хемороида и гастритиса.

Јечмена вода се препоручује и особама које пате од дијабетеса јер помаже у стабилизовању нивоа глукозе у крви. Такође, јечам смањује ризик од гојазности и тако делује превентивно на појаву дијабетеса типа 2.

Јечмена вода помаже у избацивању токсина из тела и тиме кожу одржава здравом и блиставом. Поред тога, јечам садржи састојак азелаик који ефикасно делује против акни и смањује упале. Антиоксиданси у јечму спречавају слободне радикале да оштете ћелије и тако одлажу појаву знакова старења на кожи.

Форто: Профимедиа

Јечмену воду можете користити и као маску. Нанесите је на лице, оставите да делује 10 минута, па исперите.

С обзиром на то да је диуретик, немојте пити више од шест чаша јечмене воде на дан. Ово пиће садржи глутен, па се не препоручује особама које су интолерантне на овај протеин.

Како припремити јечмену воду

Исперите јечам под млазом воде, а затим га потопите и оставите да стоји у води најмање четири сата док семенке не набујају. Процедите јечам и помешајте шољицу јечма и 750 милилитара воде. Ставите на ватру и кувајте док не почне кључати, затим смањите температуру и оставите поклопљено на лаганој ватри да кључа око 45 минута до сат времена, док зрна не омекшају.

Прочитајте још: Откривамо шта да радите уколико сте претерали са нездравом храном: Ово је најбољи ДЕТОКС

Оставите да се охлади, па процедите. Пијте једну до две шољице процеђене јечмене воде на дан. Уколико желите да побољшате укус овог напитка, додајте мало лимуновог сока или меда.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas