Доносимо вам рецепте за облоге из народне медицине, који ће ублажити бол и дужом применом учинити да обољења буду лакше подносива
Реуматска обољења су поремећаји или болести система за кретање, најчешће зглобова, околозглобне структуре, мишића и кичменог стуба. Ови поремећаји се најчешће испољавају болом, отоцима, укоченошћу зглобова и ограниченом покретљивошћу.
За поједина реуматска обољења узроци су познати и зна се како настају, али за већину не. Често се испољавају током смене годишњих доба или при наглим променама температуре, јер атмосферске и промене ваздушног притиска изазивају реакцију везивног ткива система за кретање.
Доносимо вам рецепте за облоге из народне медицине, који ће ублажити бол и дужом применом учинити да обољења буду лакше подносива.
Фото: Pixabay
1. Додати 6 капи уља од камилице у чашицу бадемовог уља, помешати и трљати болна места, после купања у топлој води, или 3 капљице рузмариновог уља усути у чашицу сојиног уља и трљати болна места. Ово понављати док болови не престану.
Прочитајте још: "Чини да леукемија буде блажа од обичног грипа": Чему све прибегавају пацијенти оболели од рака
2. Ситно нарендани рен, уз додатак исецканог црног лука, или празилука и мало млевеног бибера превити на болно место. Облог држати док се не осети пецкање.
3. Болно место облагати платненим крпама натопљеним јабуковим сирћетом, а преко облога ставити суве фланелске овоје.
4. Свеже листове купуса са којих су одстрањена ребра прелити љутом ракијом и привити на болно место. Облога се мења три пута дневно.
Прочитајте још: Препознаћете га по ДУЖИНИ: Једе се сиров и исецкан, а пун је витамина Ц, калцијума и гвожђа
5. У литар маслиновог уља убацити 10 кашика иситњеног ораховог листа и држати на топлом око 30 дана уз повремено мућкање. Након тога мазати болна места.
6. У 300 милилитара јаке ракије убацити 25 језгри из коштице шљиве, оставити бочицу на топлом месту недељу дана уз повремено мућкање. Са овом ракијом масирати болна места.
7. Загрејати со у пећници и ставити у платнену кесу. Кесу држати на болном месту најмање 30 минута.
8. Уситњене плодове дивљег кестена кувати око 1 сат и тај одвар помешати са водом у кади и у њој остати око 20 минута.