Чај од матичњака је изузетно здрав напитак пријатног укуса
Осим што уклања нервозу, матичњак има и антимикробна својства и смањује ризик од инфекције. Препун је антиоксиданата који су неопходни за детоксикацију и заштиту тела од штете коју могу да изазову слободни радикали. Међутим, у сврху детоксикације препоручује се употреба свежих листова матичњака јер се кувањем смањује ниво антиоксиданата. Искуства показују да матичњак може помоћи и код горушице.
Важно је напоменути да са матичњаком не треба претеривати, јер може изазвати контра ефекат и појачати анскиозност када се узима у великим количинама.
Како направити чај од матичњака:
Супену кашику матичњака прелијте са 200мл прокључале воде и оставите да одстоји 10 минута. Процедите чај и уживајте у напитку. Матичњак има благ и пријатан укус, а за додатни ужитак можете га засладити са мало меда.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ