Ако још нисте пробали авокадо савет је да то учините.
Ова воћка је изврстан додатак бројним салатама, а при томе има позитиван утицај на здравље. Наиме, авокадо повољно утиче на крвне судове и помаже у спречавању настанка срчаних обољења, а смањује и ниво холестерола у организму.
Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање
Такође, има веома низак ниво шећера и не садржи натријум. Висок ниво фолне киселине у њему доприноси смањењу ризика од можданог удара, а свакако помаже бржем и бољем памћењу.
Одлична намирница Фото: Пиксабеј
Хранљив, а није масан
Пасуљ је неизоставна зимска намирница јер је хранљив. Осим тога је и здрав. Одличан је извор протеина, а за разлику од других извора ових хранљивих материја, има мало масти и не садржи оне засићене као ни холестерол. Такође је и добар извор фолне киселине, витамина Б6, К, рибофлавина (Б2) и Б3...
Прочитајте још: Зелени или црни чај? Можда сте живели у заблуди, али ово нису ИСТИ НАПИЦИ! Ево и који је здравији
Истраживачи Harvard School of Public Health изјавили су да жене које конзумирају пасуљ најмање два пута седмично имају 24 одсто мањи ризик да добију рак дојке, срчане болести, дијабетес типа 2, високи крвни притисак и рак дебелог црева.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ