Природа има решење за проблем са којим се бори сваки други човек који уђе у зреле године
Кора црног и црвеног лука садржи кверцетин, веома моћан пигмент. Он спречава запушавање крвних судова и смањује хипертензију.
Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?
У својим слојевима, лук садржи мноштво витамина какви су витамин Ц и Е, минерали, магнезијум, гвожђе и калцијум. Ово имплицира да има антибактеријска, антиканцерогена и антигљивична својства.
Према неким истраживањима, љуске црног лука могу да се користе као додатак било којој дијети, јер садрже велике количине нерастворљивих влакана
Садржи и флавоноиде, моћне антиоксидансе који уништавају слободне радикале.
Љуске црног или црвеног лука доприносе спречавању старења целокупног организма због повећане количине витамина Е у свом саставу. Љуске лука ће побољшати целокупно здравље и смањити ризик од гојазности, а последично и рака дебелог црева, дијабетеса типа 2 и гастроинтестиналних проблема.
Прочитајте још: Митесери, акне и остала ЗЛА на лицу: Три ЗАКОНА која морају тинејџери да поштују
Љуска лука садржи и велику количину биљних влакана. Према неким истраживањима, љуске црног лука могу да се користе као додатак било којој дијети, јер садрже велике количине нерастворљивих влакана.
Кверцетин као главни састојак коре црног лука је моћан антиоксидант који се бори против слободних радикала, који су један од главних разлога настанка рака
Нерастворљива влакна су корисна за нормалне и перисталтичке покрете дебелог црева. Она помажу и у уклањању токсина из цријева, а такође имају способност и да балансирају ниво pH вредности.
Прочитајте још: ШЕТАЈТЕ се само 30 минута дневно и решите се МНОГИХ болести
Због садржаја витамин Ц, кора црног лука јача имунитет целог организма, и својим антимикробним деловањем одлично лечи и прехладу. Кора од лука је корисна код упале грла, ларингитиса, упале десни, стоматитиса, јер има антибактеријска својства.
Нека испитивања показала су да је учинковит и код онколошких обољења. Наиме, кверцетин као главни састојак коре црног лука је моћан антиоксидант који се бори против слободних радикала, који су један од главних разлога настанка рака.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ