Priroda ima rešenje za problem sa kojim se bori svaki drugi čovek koji uđe u zrele godine
Kora crnog i crvenog luka sadrži kvercetin, veoma moćan pigment. On sprečava zapušavanje krvnih sudova i smanjuje hipertenziju.
Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?
U svojim slojevima, luk sadrži mnoštvo vitamina kakvi su vitamin C i E, minerali, magnezijum, gvožđe i kalcijum. Ovo implicira da ima antibakterijska, antikancerogena i antigljivična svojstva.
Prema nekim istraživanjima, ljuske crnog luka mogu da se koriste kao dodatak bilo kojoj dijeti, jer sadrže velike količine nerastvorljivih vlakana
Sadrži i flavonoide, moćne antioksidanse koji uništavaju slobodne radikale.
LJuske crnog ili crvenog luka doprinose sprečavanju starenja celokupnog organizma zbog povećane količine vitamina E u svom sastavu. LJuske luka će poboljšati celokupno zdravlje i smanjiti rizik od gojaznosti, a posledično i raka debelog creva, dijabetesa tipa 2 i gastrointestinalnih problema.
Pročitajte još: Miteseri, akne i ostala ZLA na licu: Tri ZAKONA koja moraju tinejdžeri da poštuju
LJuska luka sadrži i veliku količinu biljnih vlakana. Prema nekim istraživanjima, ljuske crnog luka mogu da se koriste kao dodatak bilo kojoj dijeti, jer sadrže velike količine nerastvorljivih vlakana.
Kvercetin kao glavni sastojak kore crnog luka je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala, koji su jedan od glavnih razloga nastanka raka
Nerastvorljiva vlakna su korisna za normalne i peristaltičke pokrete debelog creva. Ona pomažu i u uklanjanju toksina iz crijeva, a takođe imaju sposobnost i da balansiraju nivo pH vrednosti.
Pročitajte još: ŠETAJTE se samo 30 minuta dnevno i rešite se MNOGIH bolesti
Zbog sadržaja vitamin C, kora crnog luka jača imunitet celog organizma, i svojim antimikrobnim delovanjem odlično leči i prehladu. Kora od luka je korisna kod upale grla, laringitisa, upale desni, stomatitisa, jer ima antibakterijska svojstva.
Neka ispitivanja pokazala su da je učinkovit i kod onkoloških oboljenja. Naime, kvercetin kao glavni sastojak kore crnog luka je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala, koji su jedan od glavnih razloga nastanka raka.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU