Бели лук једна је од најцјењенијих намирница када је реч о здрављу срца.
Иако су његове ароматичне особине прилично познате, здравствене благодети које доноси организму су бројне, а препоручују га и кардиолози.
Према Стевену Гундрyју, кардиологу и инструктору у Фунцтионал Нутритион Цоацхинг, бели лук је једна од најцјењенијих здравих намирница када је реч о спречавању кардиоваскуларних болести.
Прочитајте још: МАЈЧИНА ДУШИЦА вековима је део традицоналне медицине: Решава проблем кашља и поспешује добро расположење
Богат је пробиотичким влакнима која су неопходна за процват добрих бактерија у цревима.
Према истаживању објављеном у Јоурнал оф Цардиовасцулар Дисеасе Ресеарцх, доказано је да пробиотици управљају холестеролом у крви, смањујући његову производњу, разграђујући жучне киселине у јетри, па чак и користећи вишак холестерола као извор исхране.
Друга истраживања сугеришу да не само да је бели лук сјајан пробиотик, већ има и антибактеријска својства, а једући бели лук смањујете и наслаге у артеријама.
Прочитајте још: Његово величанство ГЛОГ: Спушта притисак и има исту способност као чоколада
Истраживања поткрепљују тезе о повезаности конзумирања белог лука и смањења ризика од кардиоваскуларних болести.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ