Да би се искористиле све предности броколија стручњаци за исхрану саветују да се једе пресан.
Зелени цветови броколија, који могу да се једу свежи, у чорби или припремљени као вариво, права су ризница здравља. Један од најупечатљивијих квалитета ове намирнице је да има јака антиканцерогена својства.
Прочитајте још: Зелени или црни чај? Можда сте живели у заблуди, али ово нису ИСТИ НАПИЦИ! Ево и који је здравији
Научници су установили да броколи утиче на повећање количине ензима који помажу телу да се ослободи штетних и канцерогених материја. Осим тога, активне супстанце које садржи убијају абнормалне ћелије.
Броколи прија и здрављу јетре, јер помаже излучивање токсичних супстанци. Зато се онима који претерују са газираним соковима, кафом или алкохолом саветује да на трпези често имају ово поврће.
Прија јетри, јер излучује токсичне супстанце.
С обзиром на то да је броколи богат витамином Б2, он помаже и да се очи прилагоде светлосним променама. Недостатак овог витамина може да доведе до бројних упала ока, до замућености вида и напрезања очију. Уз то, истраживања су показала да довољан унос витамина Б2 спречава развој катаракте или спречава њен напредак.
Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање
Научна истраживања потврђују и да хранљиве материје из броколија подмлађују организма и тако га штите од развоја дегенеративних болести зглобова, деменције и кардиоваскуларних обољења. Такође, позитивно делују и на очување здравља коже и смањују појаву бора.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ