Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ ДОРУЧАК КОЈИ ЈЕ НЕЗДРАВ: Замените га за нешто што има више влакана

Одређени избори за доручак могу негативно утицати на здравље наших црева, што доводи до надимања и проблема са варењем

1713192592_shutterstock_228252802.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Доручак, често познат као најважнији оброк у дану, одређује како ц́емо се осец́ати током дана. Међутим, иако постоји много здравих опција које можете изабрати, одређени избори за доручак могу негативно утицати на здравље наших црева, што доводи до надимања и проблема са варењем.

Дијететичар Џеси Федер и нутрициониста Лиза Ричардс издвојили су три таква доручка.

1. Сланина


Сланина је популарна опција за доручак. Нажалост, тај сјајан укус може имати цену ако га редовно једемо. „Сланина је богата запаљенским засиц́еним мастима и натријумом. Засиц́ене масти могу изазвати упале у целом телу и цревима, што доводи до надимања и проблема са варењем“, каже Федер за СхеФиндс.

Уместо обичне сланине, препоручује ц́урец́у сланину са смањеним садржајем натријума. „Ова замена вам омогуц́ава да смањите унос засиц́ених масти и натријума, промовишуц́и боље здравље црева“, предложила је она.

2. Кобасице


Слично сланини, Федер истиче да су кобасице пуне запаљенских засиц́ених масти и натријума. „Ове компоненте могу изазвати упалу у телу и цревима и погоршати надимање и проблеме са варењем“, додаје она.

За здравију алтернативу, она предлаже: „Одлучите се за ц́урец́у кобасицу са смањеним садржајем натријума. Овом једноставном заменом можете смањити засиц́ене масти и натријум, подржавајуц́и здравија црева и смањујуц́и надимање.“

3. Слатке пахуљице


Према Ричардс, зашец́ерене житарице могу утицати на наше варење из неколико разлога. „Прво, често су високо обрађене и имају мало влакана, што може довести до затвора и других проблема са варењем“, упозорава нутриционисткиња.

Затим, ту је и проблем изузетно високог садржаја шец́ера, који може пореметити равнотежу бактерија у цревима, довести до упале и других проблема са варењем, уз друге здравствене проблеме, сматра стручњак. „Поред тога, конзумирање високог нивоа шец́ера повезано је са повец́аним ризиком од гојазности, што је такође повезано са лошим здрављем црева“, закључује Ричардс.

Нај Жена 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas