Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕМА ГРЕШКЕ: Вежбе са степером, за јачање мишића целог тела

Рекреација постаје неопходна за савременог човека који све масовније ради седелачке послове.

1725692461_522821_shutterstock-237893953_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

 Овај технолошки напредак, са једне стране, омогућио је човеку комфорнији живот, али с друге стране замке од појаве гојазности, слабљења мишића трбуха, кривљења кичме, а самим тим и појаву болова и болести.

Ипак, да би сте били физички активни није неопходно да одлазите у скупе рекреативне центре и плаћате помоћ тренера. Сами себи можете да поставите циљ и да вежбате у свом ритму и распореду. Битно је само да нађете времена за овај важан сегмент очувања здравља.

Избор вежби је неограничен и пожељно је да сваке недеље примењујете другачији тренинг да бисте ангажовали различите групе мишића као и да би себи направили нов изазов.

За почетак предлажемо вам вежбе са степером, а уколико немате овај реквизит уместо њега може да послужи степеник или нека већа, довољно чврста кутија за алат.

Загревање

Лаганим темпом пењите се и спуштајте на клупицу, наизменично подижући колена. Припрема за вежбање треба да траје од три до пет минута.

Получучањ

Заузмите положај получучња водећи рачуна да су вам стопала обе ноге у равни. Подижите се на горе и прелазите на другу страну клупице. Одредите темпо који вам одговара и радите вежбу два до три минута.

Истезање ногу

Поставите врхове прстију руку на потиљак. Затегните стомак и исправите леђа. Попните се на клупицу са стране па слободну ногу подигните у страну. Поновите 15 до 20 пута са једном, па затим са другом ногом.

Скок - чучањ

Станите испред клупице. Затим са обе ноге истовремено скочите на клупицу и спустите се у чучањ, али водите рачуна да ноге остану у ширини кукова. Поновите 10 до 15 пута. Направите паузу два минута, па поновите још једном.

Склекови

Руке поставите на клупицу-степер - да буду у ширини рамена. Уколико желите тежу варијанту, онда ноге треба да су опружене, а лакша варијанта је да се савијеним коленима ослоните на под. Удахните, па се спустите грудима надоле, на издисај подижите се нагоре водећи рачуна да вам тело остане право, а стомак увучен. Поновите 10 до 15 пута.

(И.К, Вечерње новости)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas