Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗНАКОВИ ДА ТРЕБА ДА ДАТЕ ОТКАЗ: Немате простора з анапредак и ваше ментално здравље пати

Прво што треба да се запитате ако размишљате о отказу је да ли осећате страст у ономе што радите

1729585117_shutterstock_2525235023.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Сви ми пролазимо кроз раздобља у којима смо демотивисани или морамо дати приоритет другим аспектима свог живота.

Можда се и сами преиспитујете, питајући се је ли ваш посао крив што желите да дате отказ или је проблем ваша радна етика. Сви ми пролазимо кроз раздобља у којима смо демотивисани или морамо дати приоритет другим аспектима свог живота, пише Метро.

Не само да би то могло утицати на ваше резултате већ би вам одлазак на ново радно место могао деловати посебно примамљиво. Али ако једноставно не можете да се отресете осећаја да бисте радије заувек одустали, постоји неколико кључних знакова на које треба да обратите пажњу пре него што дате отказ. Како би вам помогао да пребродите своје радне проблеме, Роб Фелпс, оснивач АИ Јобса, поделио је главне знакове који показују да је време да кренете даље.

Искра је нестала

Прво што треба да се запитате ако размишљате о отказу је да ли осећате страст у ономе што радите. Ако у сржи "тихо одустајете" – не тражите нове изазове и радите минимум – ваши осећаји можда нису потпуно неутемељени. Роб објашњава:

"Овај недостатак мотивације сигуран је знак да ваша тренутна улога не подстиче вашу професионалну искру и можда је време да поново потражите нешто што вас узбуђује.“

Ваше ментално здравље пати

Постоји велика разлика између стресног времена на послу и менталних проблема повезаних с послом, који могу узроковати "хронични осећај исцрпљености, страха и изгарања, што отежава опуштање и уживање у приватном животу. Слушајте своје тело и ум и размислите о томе какав данак ваш посао узима на ваш сан, апетит и темперамент - каже Роб.

Немате простора за напредак

У неким случајевима можете волети свој посао, али ипак морате да дате отказ јер нема места за напредак. Роб објашњава:

„Осећате се као да сте научили све што можете и да нема места за раст или напредовање, или стално премашујете очекивања менаџера, али вас увек заобилазе за унапређења.“

Останак у стагнирајућој улози може зауставити ваш развој каријере, а понекад је једини начин да напредујете прелаз у другу компанију, преноси Вечерњи.хр.

Недељом сте испуњени страхом

Ах, страшна недеља; кад вас помисао на повратак на посао у понедељак испуни страхом и натера вас да размишљате да отворите боловање. Роб каже да оно што осећате може указати на вашу потребу за променом каријере и препоручује да припазите на „ниско задовољство послом, страх од задатака и надолазећих састанака и провођење дана гледајући на сат, очајнички желећи да се заврши“.

Имате лоше вибрације од својих колега

- Колеге могу побољшати или уништити посао. На крају крајева, проводимо толико времена на послу, а ако људи око вас нису подршка, не знају да цене неке ствари или слушају, то може узети данак. Иако не морате бити најбољи пријатељи с колегама с посла, граница токсичности се прелази када сте „окружени сталном негативношћу, оговарањем, непоштовањем или малтретирањем. Било да се ради о злостављању на радном месту или недостатку подршке и нереалним очекивањима, то окружење може узроковати сталну тескобу и стрес који може утицати на вас и ментално и физички - каже Роб.

Немате равнотежу између пословног и приватног живота

Неки људи су више одани свом послу него други, али увек би требало да имате времена за обављање ствари изван канцеларије, било да се ради о дружењу с пријатељима, хобијима или чак само кућним пословима. Недостатак равнотеже између пословног и приватног живота може се истаћи у лошем управљању вашим послом, посебно ако се вашим радним оптерећењем не може управљати или се од вас очекује да будете доступни у свако доба. Роб каже: „То може довести до огорчености и осећаја да вас неко искоришћава, нарочито ако се ваши додатни напори не препознају или не компензују – и можда постоји друга улога која ће имати бољу равнотежу“.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas