Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"У ШТА УЛАЖЕШ, ТО И ИМАШ" Отац Предраг Поповић о животу који брзо прође

Отац Предраг Поповић својим речима и делима подстиче на размишљање

1718790256_69652.jfif
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

О породици и деци, суштини и смислу живота, о томе чега треба да се ослободимо да бисмо били срећни... много се корисних ствари може научити од оца Пеђе, духовног  инфлуенсера. Недавно је у видеу на Инстаграму испричао причу о смислу живота који брзо прође, о компромису који сви правимо и жаљењу које осетимо кад схватимо да је време немогуће вратити.

"Имамо пример човека који живи живот онако како су његови родитељи њему рекли. Да заврши школу, да буде добар, да се ожени или уда. Иду питања: ’Када ћеш да се удаш?’, ’Кад ћеш да се ожениш?’. Када то обавиш, онда следи ’Када ћеш да родиш дете?’, па када и то добијеш, онда питају ’Кад ће друго? Кад ће треће?’ Кад се то одради, ти се трудиш као млад човек нешто и да створиш, нешто и да направиш, за децу, за породицу, кад ћеш ако нећеш кад си млад. Немаш кад (времена) за многе важне ствари. Ту породицу не видиш зато што опет гледаш да нешто створиш, да нешто имаш. Кад то прође, онда дођу унучићи, и за тили час ти дођеш у неко доба, и онда кренеш да размишљаш шта си у животу урадио, шта у животу ниси урадио. Па си онда схватио да си много пута у животу нешто желео, а да ти се то није дозволило зато што су ти рекли ’немој ово, немој оно’, 'ови ће да кажу ово', 'они ће да кажу оно'. И тако човек прави компромисе, и онда негде у неком тренутку схвата да је дебело негде погрешио. Правио си кућу, пропустио си породицу. Деца су одрасла, отишла су од куће, остала ти кућа. Каже мени човек: ’Оче, мене деца оставила!’ Шта си улагао, у шта си улагао, шта си радио, то и имаш. Шта се жалиш сад?“, завршио је отац Пеђа ову поучну причу о животу који зачас прође и који треба живети по својим, а не по туђим правилима и жељама.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas