Oglas
· · Komentari: 0

"U ŠTA ULAŽEŠ, TO I IMAŠ" Otac Predrag Popović o životu koji brzo prođe

Otac Predrag Popović svojim rečima i delima podstiče na razmišljanje

1718790256_69652.jfif
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

O porodici i deci, suštini i smislu života, o tome čega treba da se oslobodimo da bismo bili srećni... mnogo se korisnih stvari može naučiti od oca Peđe, duhovnog  influensera. Nedavno je u videu na Instagramu ispričao priču o smislu života koji brzo prođe, o kompromisu koji svi pravimo i žaljenju koje osetimo kad shvatimo da je vreme nemoguće vratiti.

"Imamo primer čoveka koji živi život onako kako su njegovi roditelji njemu rekli. Da završi školu, da bude dobar, da se oženi ili uda. Idu pitanja: ’Kada ćeš da se udaš?’, ’Kad ćeš da se oženiš?’. Kada to obaviš, onda sledi ’Kada ćeš da rodiš dete?’, pa kada i to dobiješ, onda pitaju ’Kad će drugo? Kad će treće?’ Kad se to odradi, ti se trudiš kao mlad čovek nešto i da stvoriš, nešto i da napraviš, za decu, za porodicu, kad ćeš ako nećeš kad si mlad. Nemaš kad (vremena) za mnoge važne stvari. Tu porodicu ne vidiš zato što opet gledaš da nešto stvoriš, da nešto imaš. Kad to prođe, onda dođu unučići, i za tili čas ti dođeš u neko doba, i onda kreneš da razmišljaš šta si u životu uradio, šta u životu nisi uradio. Pa si onda shvatio da si mnogo puta u životu nešto želeo, a da ti se to nije dozvolilo zato što su ti rekli ’nemoj ovo, nemoj ono’, 'ovi će da kažu ovo', 'oni će da kažu ono'. I tako čovek pravi kompromise, i onda negde u nekom trenutku shvata da je debelo negde pogrešio. Pravio si kuću, propustio si porodicu. Deca su odrasla, otišla su od kuće, ostala ti kuća. Kaže meni čovek: ’Oče, mene deca ostavila!’ Šta si ulagao, u šta si ulagao, šta si radio, to i imaš. Šta se žališ sad?“, završio je otac Peđa ovu poučnu priču o životu koji začas prođe i koji treba živeti po svojim, a ne po tuđim pravilima i željama.

(Sensa)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas