Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ КОЈИ ЋЕ УБРЗАТИ ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Љуска ће се бојити ЛАКШЕ НЕГО ИКАД и НЕЋЕ ПУЦАТИ током кувања

Фарбање ускршњих јаја је саставни део Ускрса, али ма колико да волимо да смишљамо како ћемо их из године у годину бојити и улепшати, овај процес може да буде и те како "неуредан" и дуготрајан.

1713515028_359320_usrksnjajajashutterstock-173985689_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да избегнете потешкоће ове године, представљамо вам неколико трикова који ће бојење ускршњих јаја учинити бржим и лакшим.

Додајте соду бикарбону док кувате јаја

Када кувате јаја, додајте кашичицу соде бикарбоне у воду. Захваљујући овом трику, ваша јаја ће се лакше чистити када дође време да их поједете.

Додајте со у воду за ефекат пега

Сода бикарбона ће вам олакшати љушћење јаја, али када их офарбате, со из воде ће додати хладан, пегав ефекат.

Користите суви пиринач и боју за храну за необичне шаре

Такође можете да направите ефекат шаре мешањем сувог пиринча са бојом за храну и фарбањем јаја тако што ћете их мућкати у добијеној смеси.

Користите мутилицу да умочите јаја

Ставите јаје у средину мутилице како бисте могли да умочите у боју. Ово је ефикасније од кашике, јер вам омогућава да контролишете брзину којом спуштате јаје у боју, а и ваше прсте чува од прљања.

Користите калуп за мафине за фарбање

Размислите о фарбању јаја у калупу за мафине како бисте избегли прљање непотребне количине чинија тако што ћете имати по једну за сваку боју. То ће учинити много лакшим чишћење, јер ћете морати да користите само једну посуду.

Обојите јаја користећи зачине, воће и поврће

Ако желите да ове године користите природне боје, онда се осврните по кухињи.

Од поврћа попут цвекле до зачина као што је куркума, постоји много начина да ускршњим јајима дате лепе, живе боје без употребе хемикалија и вештачких боја.

Или лак за нокте

Или користите мале четкице за фарбање јаја или комбинујте лак са водом да бисте створили мраморни ефекат.

Направите пруге са гуменим тракама

Направите забаван образац тако што ћете омотати гумене траке око јаја пре него што их умочите у боју. Након што се јаје осуши, уклоните гумену траку и очекујте да видите пругасти узорак.

Користите привремене тетоваже

Одбаците боју у потпуности и прекријте јаја забавним привременим тетоважама.

Обојите јаја кредом

Ако боје нису за вас и радије бисте украсили јаје без нереда и накнадног чишћења, користите креду.

Ускршња јаја можете да украсите и фломастерима

Не можете много да погрешите ако се одлучите да украсите јаја фломастерима.

(Еспресо)

 

БОНУС ВИДЕО:


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas