Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТИК ТОК ГЕНЕРАЦИЈА: Бивши транс-инфлуенсер криви друштвену мрежу за раст родне идеологије- ''Тренд који ми је уништио живот'' (ФОТО/ВИДЕО)

Потрошио 250.000 фунти да би изгледао као Кореанка, сада жели опет да буде мушкарац

1680862939_Oli-London-naslov.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ лондоноли
Oglas

Оли Лондон (33) један је од првих који се идентификовао као ''транс-расна'' особа. Наиме, он је у једном тренутку пожелео не само да промени пол, већ и да постане жена кореанског порекла. Међутим, то га није учинило срећним, па је како ДаилyМаил наводи, сада у процесу детранзиције, тј.жели назад- да поново буде мушкарац.

Инфлуенсер је за овакву неодлучност окривио друштвену мрежу ТикТок, и многе инфленсере који на њој промовишу трансродност. Како наводи, управо због њих он је почео да сумња у своју родну оријентацију.

Оли је прешао дуг пут, од ''депресивног инфлуенсера'' који је запањиио свет 2018. објавом да се идентификује као Кореанац. У то време, овај младић из Енглеске потрошио је 64.000 фунти покушавајући да изгледа као Кореанац- нешто више од шестине од 300.000 фунти вредних операција, кроз које је тражио себе.

У периоду од неколико година, инфлуенсер са милионима пратиоца на ТикТоку и Инстаграму, отишао је под нож и урадио 32 процедуре лица, које сада наводи као штетне. За то време, Олијев пол, сексуалност и расни идентитет дивље су се колебали у њему. Од бисексуалне до трансродне- до трансродне Кореанке, све до прошле године, када је нешто у њему пукло, наводи ДаилyМаил.

- Одједном сам схватио, што више операција имам, то сам несрећнији.

Он је тренутно у фази повратка у стање мушкарца, детранзицији. 

- Проводио сам време у цркви молећи се за јасноћу, а онда сам схватио да сам погрешио. Био је то тренутак да
наставим себе да ''сакатим'' или да станем и покушам да се вратим старом себи, објаснио је.

Оли сада криви ТикТок и његове трансродне звезде, за пораст родне идеологије. Он у својим видеима и интервјуима покушава да нагласи, да ова друштвена мрежа и његов садржај афирмишу родне транзиције, и наводи то као главни разлог зашто је почео да доводи у питање свој родни идентитет, на првом месту.

- Проводио сам 8 сати дневно на ТикТоку, био сам стварно стварно зависник. Сада га једва користим, и много сам срећнији, рекао је за Фоxнеwс.

Лондон је био отворен и по питању његове борбе са идентитетом:

-Помислите ' вау погледајте их, популарни су, добијају љубав, добијају потврду', а онда сам и ја помсилио- можда могу да се осећам признато.

Многи трансродни инфлуенсери стекли су озлоглашеност из различитих разлога, наводи ФоxНеwс, као што су охрабривање малолетника да се отуђе од својих родитеља, ако не афирмишу изабрани пол, или због слања лекова на рецепт, у државе у којима блокатори пубертета и хормони унакрсног пола, нису законом прописани
малолетницима. Лондон је рекао да је ТикТоков алгоритам одговоран за промовисање ове врсте садржаја.

@олилондон #дует wитх @Пхат Лy #Ститцх Хи Карен, yоу’ре јуст мy тyпе 😬🇵🇭 #олилондон #фyп #кпоп #бтс #бтсармy #јимин #лиса #блацкпинк #аот #аниме #ерен #пиноy #филипино #аниме #фy #фyе #вирал #скз #нцт #пиноyтикток #трендинг #блинк #пиноyцомедy #цомедy #цомедиан ♬ оригинал соунд - Пхат Лy

 

- Они (ТикТок) проверавају шта вас занима, и гурају и хране вас видеима који се односе на ваша интересовања, објаснио је, ако сте дете које можда наиђе на видео о родној идеологији, а гледате цео видео 15 секунди, ТикТок ће то запамтити и само ће вам наставити да приказују исту врсту садржаја. То се десило са мном. Видео сам много видеа о родном идентитету и помислио сам- 'знате шта, можда могу да променим свој идентитет, можда могу да ''пређем'' и то се заиста десило, током врхунца моеј зависности од ТикТока.

Он је још испричао да је делио све своје промене и количина пажње коју је добијао била је ''луда'':

- Добијао сам милионе и милионе прегледа, стотине хиљада лајкова по видеу, а пре тога сам добијао само злостављање и мржњу. Некако сам пао на то...можда је то једини начин на који осећам љубав, осећам се вредним када добијем ту пажњу. Некако сам се сложио са тим  и помислио - можда су ови људи у праву, и то ме је заиста нагнало на транзицију.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas