Папирни убруси могу да оштетете посуђе, нису еколошки прихватљиви и можда нису финансијски исплативи
Након обилног оброка, последње што желимо је да сушимо сваки тањир и чашу. Уместо тога, одлучујемо се за најбрже доступно решење тј. убрусе. То, међутим, можда и није најпаметнији потез јер они обично садрже разне хгемијске састојке, пише Хоусе Дигест.
Убруси могу оштетити посуђе, нису еколошки прихватљиви те можда нису финансијски исплативи. Посуђе које користите за јело је међу стварима које не бисте требали да чистите убрусима.
Ови наизглед безопасни листови обично су израђени од дрвене пулпе, често избељене и третиране хемикалијама због побољшане способности упијања. Иако су убруси савршено добри за брисање проливених течности или чишћење површина, њихово коришћење на посуђу има неколико недостатака.
Осим избељивача, убруси могу да садрже штетне хемикалије попут боја, мириса и лосиона који могу изазвати алергије код осетљивих особа. Познато је да конвенционални папирни убруси садрже формалдехид и бисфенол А, познат и као БПА.
Ало
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ