Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ЉУДИ ВИДЕ НА САМРТИ? Доктор открио резултате истраживања

Доктор који је посветио живот проучавајући ову тему, открио је шта људи заправо виде на самрти.

1720086737_311401_smrt_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Кристофер Кер је доктор палијативног збрињавања у Њујорку и провео је дуги низ година поред пацијената који су били на самрти. Говорећи за британски "Мирор", он је открио како су ситуације и код одраслих и код деце биле различите.

Посветивши своју каријеру проучавања искуства људи на самрти, он је документовао извештаје о преко хиљаду пацијената откривајући какве су визије доживљавали.

Према др Керу то омогућава пацијентима да размисле о својим животним изборима и да се помире са својом прошлошћу. Они могу оживети драга сећања или сусрете са неким особама које им нуде осећај утехе и повезаности.

Искуства деце се знатно разликују од одраслих због ограниченог схватања појма смрти. Деца често користе машту проналазећи утеху у царству фантазије. Др Кер примећује да појединци који су живели испуњене животе укључујући и оне који су били укључени у неправде имају визије повезане са људима на које су утицали.

Гостујући у једном подкасту, доктор Кер је поделио причу о човеку у својим четрдесетим годинама који је већи део живота провео у затвору због зависности од дрога, а имао је дијагнозу рака на врату.

Човек је на самрти доживео визије људи које је повредио у прошлости што га је довело до емоционалног слома. Након свих тих визија пацијент је желео да види своју ћерку и да јој се извини, а онда је након помирења преминуо.

Пацијенти на самрти, како открива Кер, не поричу лоше и болне ствари које се дешавају, већ се суочавају са њима. Он открива искуство једног пацијента који је успео да заспи накратко, а онда је доктору открио шта је сањао. Признавши му како је сањао "сјајан сан" пацијент је са доктором поделио да је то био тренутак када је добио отпусну документацију.

"Имао је сан вероватно о Нормандији и неког војника који му је рекао" доћи ћемо по тебе”, каже доктор.

Човек је након тога мирно спавао и преминуо у сну.

Оно што је дакле заједничко за све људе, независно од броја година, јесу сећања која излазе на видело и која бивају јача.

Он открива да на крају живота можете видети тзв. "пострауматски раст", где позитивни елементи претходних тешкоћа излазе на видело. Деца у тим случајевима често виде животиње које им шаљу поруку "да су вољене и да нису саме".

Описујући још једно искуство доктор је открио како је девојка визуализовала читаву сцену у болничком кревету замишљајући замак, базен и животиње око себе. На питање шта то за њу представља, одговорила је: "Сигурно место".

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas