Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Шест једноставних савета за СРЕЋАН живот

Да ли ћемо бити срећни, само 10 одсто зависи од спољашњих фактора, 40 одсто је ствар генетске предиспозиције, а преосталих 50 је лично наша одлука

Depositphotos_335495104_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Само од нас зависи да ли ћемо бити срећни, од циљева које смо сами поставили  и односа какве градимо са људима - тврде стручњаци. У прилог овој тврдњи, они истичу да сиромашни сељак може субјективно да се осећа срећније од банкара из метрополе који зарађује баснословну суму новца.

Прочитајте још: Шта значи када мушкарац ГЛЕДА доле: Посматрајте га и ЛАКО прочитајте

Када је у питању генетика, истина је да постоје људи са добрим лучењем неуротрансмитера, што условљава да њихов нервни систем производи хормоне среће без обзира на животне околности. Они се брзо опорављају од губитака и трагедија, јер их њихова биохемија враћа у равнотежу, док други могу да пате и у тренутку када све изгледа савршено.

Често је сиромашни сељаѕк срећнији од богатог банкара

Научници су утврдили да новац заиста доноси срећу, али све док годишњи приход не достигне 70.000 долара, а онда, чак и ако зарада постане још већа, ниво среће престаје да расте. Зато је суштина да се човек, када већ може, ангажује да утиче на свој живот, да га употпуни садржајима и људима који му пријају. Да искористи оних 50 одсто, колико износи могућност да сам ствара срећу. Стручњаци саветују на који начин то може да се спроведе у дело:

1. Избором посла према жељи, а не висини плате

Суштина је да се на радно место одлази са осмехом, а не са тежином у стомаку, јер ово друго новац не може да реши.

2. “Куповином” слободног времена

Кад год можете, украдите тренутак само за себе. Добро је да понекад платите некоме да испегла веш уместо вас или да вам опере прозоре, а да ви за то време уживате у доколици.

3. Дружењем са позитивним особама

Бирајте друштво ведрих и оптимистичних, јер од суморних и негативних људи не можете да се осећате срећно.

4. Помагањем другима

И најмање добро дело је гаранција за нечији, а онда и за ваш осмех.

5. Доношењем храбрих одлука.

Изађите повремено из зоне комфора и пресеците ствари, уместо да чекате да се реше саме од себе.

Прочитајте још: Веровали или не: Ако мушкарац зарађује мање од жене - разболи се!

6. Медитацијом.

Ово је рецепт за све - од здравља преко среће до успеха, јер само унутрашњим миром можемо да се осећамо истински добро.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas